Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 08:45

Στον Πούπουζα για αύξηση αστυνόμευσης πρόεδροι κοινοτήτων Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

 

Την παρουσία της Αστυνομίας και περισσότερη αστυνόμευση στα χωριά τους ζήτησαν από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Παναγιώτη Πούπουζα, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Θουρίας, Μικρομάνης, Αιθαίας και Ανθειας, προκειμένου να μειωθεί η παραβατικότητα στην περιοχή τους.

Η επίσκεψή τους χθες στη Διεύθυνση Αστυνομίας έγινε μετά το τραγικό τροχαίο στην εθνική οδό, στη Θουρία, που κόστισε τη ζωή του 15χρονου μαθητή Νίκου Δημόπουλου και την έξαρση της παραβατικότητας, με επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη οδήγηση και συνεχείς κλοπές, κυρίως από Ρομά.

“Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα που δεν δηλώνεται”, μας επεσήμανε ο πρόεδρος της Μικρομάνης Χάρης Κουτσουρόπουλος και ζήτησε την παρουσία της Αστυνομίας για να αποτρέψει κλοπές και παραβατικότητα στο δρόμο. Παρατήρησε ότι ανήλικοι Ρομά οδηγούν επικίνδυνα και πως το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει παρουσία της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έξαρση της παραβατικότητας, ανασφάλεια και αγανάκτηση στον κόσμο.

Ο κ. Κουτσουρόπουλος μας είπε ότι ο αστυνομικός διευθυντής τους υποσχέθηκε πως θα είναι πιο έντονη η αστυνόμευση το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος της Θουρίας Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος ανέφερε ότι “στη Θουρία έχουμε και τα σχολεία” και παρατήρησε πως “υπάρχει παραβατικότητα από νεαρούς Ρομά, με επικίνδυνη οδήγηση, αλλά και κλοπές”.

Ο κ. Μιχαλόπουλος μας είπε ότι ο αστυνομικός διευθυντής “ήταν πολύ δεκτικός και ζήτησε ο κόσμος να βοηθήσει την Αστυνομία, ό,τι συμβαίνει να το δηλώνει και να καλεί το 100”.

Γ.Σ.