Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 09:52

Κινηματογραφική καταδίωξη από Καλαμάτα σε Πλατύ: 5 Ρομά “άνοιξαν” κεντρικό χρυσοχοείο

Γράφτηκε από την
Κινηματογραφική καταδίωξη από Καλαμάτα σε Πλατύ: 5 Ρομά “άνοιξαν” κεντρικό χρυσοχοείο

 

Με μια “σκύλα” οι διαρρήκτες σηκώνουν το ρολό και σπάζουν τη βιτρίνα σε αργυροχρυσοχοείο στην οδό Φραντζή στην Καλαμάτα.

Οι τρεις το κρατάνε και ο τέταρτος μπαίνει μέσα. Ενας πέμπτος περιμένει στο κλεμμένο αυτοκίνητο για να τους πάρει και να φύγουν με τα χρυσαφικά αξίας 11.000 ευρώ. Αυτό συνέβη λίγο πριν τις 4.30 χθες το πρωί και έχει καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης. Λίγα λεπτά μετά αστυνομικοί της ΟΠΚΕ βλέπουν το αυτοκίνητο να παραβιάζει το κόκκινο φανάρι στην οδό Αρτέμιδος και Κεφάλα, στο ύψος του Μεγάρου Χορού. Ξεκινά καταδίωξη στη Νέα Είσοδο και την παλιά εθνική προς Τρίπολη.

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Κολυβάρη

Οι πέντε επιβαίνοντες προσπαθούν να ξεφύγουν μέσα από παράδρομους και καταλήγουν στο Πλατύ με τους δύο αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να ακολουθούν πίσω τους. Εκεί τρακάρουν το κλεμμένο το προηγούμενο μεσημέρι από τον Αρι αυτοκίνητο σε έναν μαντρότοιχο, εγκλωβίζονται και για να ξεφύγουν, βάζουν όπισθεν και τρακάρουν το περιπολικό. Στις στιγμές που θα ακολουθήσουν μέσα στον πανικό και την αναστάτωση που έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους από τα σπίτια τους, οι 5 ύποπτοι βγαίνουν από το αυτοκίνητο και διαφεύγουν πεζή μέσα από τα χωράφια. 

ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ

Οι διαρρήκτες φαίνονται στο βίντεο νεαρής ηλικίας και οι δύο από αυτούς, ένας 29χρονος και ένας 22χρονος Ρομά (και οι δύο από το Αριοχώρι) είναι ήδη γνωστοί στην Αστυνομία και αναζητούνται, ενώ πληροφορίες της "Ε" αναφέρουν ότι αναγνωρίστηκε και ένας τρίτος ως ύποπτος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που διερευνά την υπόθεση. Οι δύο οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από το πρωί, απασχολούν ξανά και ξανά τους αστυνομικούς για κλοπές και ναρκωτικά. Εχουν και οι δύο κάνει φυλακή και η Ασφάλεια διερευνά κι άλλες περιπτώσεις όπου μαζί με τους συνεργούς τους πιθανά να έδρασαν πρόσφατα με παρόμοιο τρόπο εκτός Μεσσηνίας.

ΠΗΡΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Οι διαρρήκτες πήραν όλες τις προφυλάξεις για να μην δουν τα πρόσωπά τους οι αστυνομικοί στις κάμερες. Φορούσαν γάντια και κουκούλες full face, όπως και φούτερ με κουκούλες. Η διάρρηξη και η κλοπή έγινε μέσα σε ένα λεπτό και κάτι. Αφού έσπασαν τη βιτρίνα και οι τρεις κράτησαν σηκωμένο το ρολό τόσο όσο για να περάσει από κάτω ο τέταρτος, έσπασαν τη μία από τις προθήκες και ενώ χτυπούσε ήδη ο συναγερμός άρπαξαν τρεις θήκες με χρυσαφικά και το 'σκασαν λίγο πριν φτάσει το περιπολικό. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αργυροχρυσοχοείου η αξία των χρυσαφικών που έκλεψαν είναι 10.000 με 11.000 ευρώ. Η... ατυχία πάντως των 5 διαρρηκτών ήταν ότι οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δεν έκαναν τα στραβά μάτια όταν παραβίασαν τον κόκκινο σηματοδότη, καθώς για τη διάρρηξη οι ίδιοι ειδοποιήθηκαν από το κέντρο αφού είχε ξεκινήσει ήδη η καταδίωξη.


NEWSLETTER