Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 18:02

29 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση

Συνολικά 29 συλλήψεις έγιναν την Πέμπτη στη Μεσσηνία στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Οι τρεις από αυτές ήταν για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα συνελήφθησαν 3 Ελληνες και κατασχέθηκαν 6 δενδρύλλια χασίς και 5 γραμ. ηρωίνης σε "βραχάκι". Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο "Διογένης", ένας 70χρονος άνδρας ο οποίος έχει απαρνηθεί τον πολιτισμό και ζει απομονωμένος με τα βιβλία του σε μια καλύβα χωρίς ρεύμα και τρεχούμενο νερό έξω από την Αγαλιανή Τριφυλίας και όλοι τον φωνάζουν "Διογένη", όπως ο ίδιος επιθυμεί. Ο "Διογένης" λοιπόν συνελήφθη γιατί καλλιεργούσε στο κτήμα όπου ζει 6 δενδρύλλια χασίς, ύψους 5-10 εκατοστά, σε ισάριθμα γλαστράκια. Πέρυσι τον Οκτώβριο το δικαστήριο τον είχε κρίνει ατιμώρητο για την καλλιέργεια 5 φυτών χασίς σε γλάστρες.

Πιο αναλυτικά, στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν εκτός από τον 70χρονο στην Αγαλιανή και δύο ακόμα Ελληνες για ναρκωτικά, ένας 37χρονος και ένας 39χρονος. Οι δύο αυτοί είναι κάτοικοι Ανατολικής Μάνης και συνελήφθησαν στον Αγιο Φλώρο του Δήμου Καλαμάτας το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να κατέχουν 3 ποσότητες ηρωίνης σε "βραχάκι" συνολικού βάρους 5 γραμ.

Επίσης, συνελήφθησαν 4 Ελληνες για ρευματοκλοπή και άλλοι 2 για καταδικαστικά έγγραφα, και συγκεκριμένα: Ενας 37χρονος Ρομά που σε βάρος του εκκρεμούσαν μια απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για κλοπές και μια δεύτερη του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο έτερος Ελληνας που συνελήφθη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση είναι ένας 72χρονος ο οποίος είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τον καταστηματάρχη της Καλαμάτας, για τον οποίο αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο 2016 ότι αγόραζε κινέζικα αθλητικά παπούτσια και τα πωλούσε για Nike και Adidas στο επταπλάσιο της πραγματικής τιμής τους. Ο 72χρονος είχε τότε συλληφθεί ως υπεύθυνος των εν λόγω καταστημάτων, καθώς αυτά ήταν στο όνομα μιας γυναίκας.

Ακόμη συνελήφθησαν, ένας 34χρονος Σενεγαλέζος για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, καθώς πωλούσε χωρίς άδεια 24 ρολόγια χειρός στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, 4 Ελληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 14 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ν.Κ.