Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 11:52

Μεσσηνία: Φυτεία με 263 χασισόδενδρα κοντά στο Ρίντομο και σύλληψη 61χρονου (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Φυτεία με 263 χασισόδενδρα κοντά στο Ρίντομο και σύλληψη 61χρονου (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Χασισοφυτεία με 263 δενδρύλλια, καθώς και ποσότητα 1.288 γραμμαρίων χασίς εντοπίστηκε σε δασική περιοχή της Δυτικής Μάνης και στην Καλαμάτα, ενώ συνελήφθη ένας 61χρονος.

 

Ειδικότερα το πρωί της Παρασκευής μετά από οργανωμένη επιχείρηση και από αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν από το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας εντόπισαν και εκρίζωσαν χασισοφυτεία με 263 δενδρύλλια σε δασική έκταση στο φαράγγι του Ριντόμου κοντά στο χωριό Βόρειο Αβίας.

Τα φυτά, που είχαν ύψος έως 1,5 μέτρο, είχαν καλλιεργηθεί σε 4 ανισόπεδους ειδικά διαμορφωμένους και εκχερσωμένους χώρους. Παράλληλα στο χώρο της φυτείας υπήρχε και ένα αυτοσχέδιο παράπηγμα, που λειτουργούσε ως ξηραντήριο και μέσα εκτός από καλλιεργητικό εξοπλισμό βρέθηκαν και 230 γραμμάρια χασίς.

Στη συνέχεια συνελήφθη ένας 61χρονος για την φυτεία, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Καλαμάτα βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 1.058 γραμμαρίων χασίς, ένα κινητό τηλέφωνο, που κατασχέθηκαν όπως και ένα φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

 


NEWSLETTER