Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 15:12

Στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας νεαροί, που λήστευαν ηλικιωμένους σε χωριά της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Δύο υποθέσεις ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων σε χωριά της Μεσσηνίας εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας συλλαμβάνοντας δύο νεαρούς ρομά.

Οπως προέκυψε οι δύο νεαροί, ηλικίας 20 και 22 ετών αντίστοιχα, μαζί ακόμα με έναν 19χρονο και έναν 24χρονο από τον Απρίλιο δρούσαν συντονισμένα και λήστευαν ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους.

Ειδικότερα στις 27 Απριλίου εισέβαλαν σε σπίτι ηλικιωμένων στη Σπερχογεία και με την απειλή σωματικής βίας άρπαξαν χρυσαφικά, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 6 Μαΐου, μπήκαν σε σπίτι στον Άγριλο και με την απειλή μαχαιριού και σωματικής βίας άρπαξαν χρυσαφικά, καθώς και το ποσό των 330 ευρώ.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας μετά από έρευνες τους εντόπισαν και αφού παράλληλα διαπίστωσαν ότι έκαναν και ρευματοκλοπή για τα σπίτια τους σε Μικρομάνη και Σπερχογεία, τους συνέλαβαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.