Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 17:10

29 συλλήψεις στη Μεσσηνία

29 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Συνολικά 29 συλλήψεις έγιναν σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθη στην Καλαμάτα 60χρονος Ελληνας, γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 49,4 γραμ.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά την αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν: 3 Ελληνες και 2 αλλοδαποί για ναρκωτικά, ενώ ο ένας αλλοδαπός συνελήφθη και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συνολικά κατασχέθηκαν ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 37,5 γραμ., 2 τσιγαριλίκια χασίς και 6 τυποποιημένες συσκευασίες λαθραίου καπνού (των 50 γραμ.). Επίσης, συνελήφθησαν 6 Ελληνες για ρευματοκλοπή, 6 Ελληνες και 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός διέμενε παράνομα στη χώρα. Ακόμη συνελήφθη ένας Ελληνας για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και 9 αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και θα απελαθούν.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, δύο περιπτώσεις κλοπής σε σπίτια, που είχαν γίνει στις 20 και 22 Αυγούστου φέτος στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και τη Βαλύρα. Για τις κλοπές κατηγορείται ένας 25χρονος Ρομά από την περιοχή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Καλαμάτας.