Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:57

26 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
26 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Είκοσι έξι άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από τις 10 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου.

Σε παρόμοιες επιχειρήσεις στους άλλους 4 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνελήφθησαν 53 άτομα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, έγινε έλεγχος σε 1.052 άτομα και προσήχθησαν 132.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι 834 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 265 παραβάσεις.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε Λακωνία και Μεσσηνία, και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, λαθραίων τσιγάρων κ.ά.

Συγκεκριμένα, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

Ενας ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών, για φορολογικές παραβάσεις.

Ενας αλλοδαπός για ναρκωτικά.

Τρεις ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, εκ των οποίων ο ένας και για ναρκωτικά.

Πέντε ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέσσερις ημεδαποί και 4 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο ημεδαποί για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Εξι αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, ακόμα:

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 1.5.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση κλοπής μοτοσικλέτας ημεδαπού, που είχε γίνει στις 7-9-2019, στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ανήλικων ημεδαπών, για κλοπή τροχοφόρου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 264 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ στη Μεσσηνία κατασχέθηκαν: μικροποσότητα ηρωίνης, τσιγαριλίκι κάνναβης, 3 κυνηγετικά όπλα και προϊόντα παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου».


NEWSLETTER