Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 08:26

Σύλληψη Τούρκου για παράνομη μεταφορά Κούρδων στη Μάνη

Γράφτηκε από την
Σύλληψη Τούρκου για παράνομη μεταφορά Κούρδων στη Μάνη

 

Ενα σταματημένο αυτοκίνητο στα χωράφια κοντά στα Καλλιανέικα της Μάνης κίνησε το ενδιαφέρον των στελεχών του Λιμεναρχείου Καλαμάτας οι οποίοι περιπολούσαν σε κοντινές παραλίες και περνούσαν από κει.

Μαζί στο αυτοκίνητο ήταν πέντε άνδρες κουρδικής καταγωγής, και τα στελέχη του λιμενικού σταμάτησαν για να ελέγξουν τι συμβαίνει. Αυτή η... τυχαία συνεύρεση τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατέληξε στη σύλληψη από την Ασφάλεια Καλαμάτας ενός 48χρονου Τούρκου, ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, σε ξενοδοχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, για παράνομη μεταφορά των πέντε Κούρδων, ηλικίας 28 έως 34 ετών, από την Αθήνα στη Μεσσηνία.

Οι ίδιοι οι Κούρδοι, αφού οι λιμενικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία, για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στα χωράφια είπαν στους αστυνομικούς ότι ο Τούρκος τους έφερε για να δουλέψουν όλοι μαζί στις ελιές. Αυτοί άλλωστε είπαν στους αστυνομικούς και πού θα τον βρουν. Οπότε, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον αναζήτησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει στην Καλαμάτα, και συνελήφθη. Χθες, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα της παράνομης μεταφοράς μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και τον παρέπεμψε στην ανάκριση, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Οι ίδιες πηγές πάντως αναφέρουν στην “Ε” ότι και ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι αυτός τους έφερε με το αυτοκίνητό του από την Αθήνα. Οσο για τους 5 Κούρδους, οι δύο έχουν δελτία αιτούντος ασύλου σε ισχύ και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι τρεις είναι παράνομοι στην Ελλάδα, αφού τα δικά τους δελτία είχαν λήξει και γι’ αυτούς θα ξεκινήσει διαδικασία απέλασης.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER