Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 09:19

Πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών: Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών: Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο

 

Ενα μωρό σε κάδο σκουπιδιών είναι αρκετό να προβληματίσει την κοινωνία για το πού βαδίζουμε.

Το χθεσινό κρούσμα έκανε όλη την Ελλάδα να ανατριχιάσει, καθώς όλα τα ΜΜΕ μετέδιδαν το ρεπορτάζ για το άτυχο μεν μωρό που η μάνα του το πέταξε στα σκουπίδια, τυχερό δε που το απορριμματοφόρο λόγω βλάβης άργησε να περάσει και να το πάρει μαζί του με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η 24χρονη Γεωργιανή που... ξεφορτώθηκε το σπλάχνο της επειδή δεν ήξερε τι να το κάνει, είναι ένα ακόμα δείγμα της κοινωνίας όπως αυτή εξελίσσεται με τα φρένα σπασμένα.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Μία 24χρονη, υπήκοος Γεωργίας, είναι η μητέρα του νεογέννητου αγοριού που βρέθηκε πεταμένο, χθες το πρωί, σε υπόγειο κάδο σκουπιδιών στην οδό Κανάρη και Αριστοτέλους στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη μάνα του μωρού ενώ έφευγε για να επιστρέψει στην πατρίδα της. Το μωρό αφού παρέμεινε πεταμένο στα σκουπίδια από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκε στα Επείγοντα λίγο πριν τις 8 το πρωί και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Καλαμάτας καλά στην υγεία του.   

Η νεαρή γυναίκα φέρεται ότι πέταξε ξημερώματα το τεσσάρων ημερών αγοράκι της στον κάδο γιατί βρισκόταν σε απόγνωση και μακριά από την πατρίδα της αδυνατώντας να το μεγαλώσει αφού πατέρας δεν υπάρχει. Πληροφορίες της “Ε” λένε μάλιστα πως όταν βγήκε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας την Τρίτη, όπου γέννησε το παιδί το περασμένο Σάββατο, το πήρε με το ΚΤΕΛ και ταξίδεψε στην Αθήνα ψάχνοντας πού να το πετάξει. Γύρισε πίσω γιατί -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- εδώ έχει φίλους από τη Γεωργία, οι οποίοι την φιλοξενούσαν περιστασιακά και περνώντας από τη γειτονιά για να φτάσει στο σπίτι όπου φιλοξενείτο στο κέντρο της πόλης, πέταξε το μωρό.

Το μωρό άκουσε να κλαίει γοερά η τραγουδίστρια Βίκυ Τσώνη μεταξύ 6.30 και 6.40 το πρωί και αν δεν ήταν αυτή δεν θα ζούσε, καθώς γείτονες που φώναξε σε βοήθεια της έλεγαν ότι είναι γάτες. Οταν έφτασε στο σημείο το πλήρωμα του περιπολικού, ο αστυνομικός διέκρινε το κεφαλάκι του μωρού ρίχνοντας φως με το φακό του. Ηταν ντυμένο καλά και τυλιγμένο με κουβέρτα μέσα σε μια χάρτινη σακούλα από μαγαζί με βρεφικά είδη, που η μητέρα είχε δέσει τα χερούλια και πετάξει μέσα στον κάδο.

 

ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha μακάρισε την τύχη του μωρού, γιατί το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης, και αν έφτανε δίπλα στον κάδο δεν θα το άκουγαν. Επίσης, από άλλες πηγές μάθαμε ότι το πλήρωμα του περιπολικού έφτασε 3-4 λεπτά πριν φτάσει το απορριμματοφόρο και μετέφερε το μωρό στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, απ’ όπου η μητέρα είχε πάρει εξιτήριο την προηγούμενη μέρα.

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι ήρθε από τη Γεωργία την 1η Δεκεμβρίου και μέχρι το περασμένο Σάββατο που γέννησε το μωρό πηγαινοερχόταν Αθήνα – Καλαμάτα. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα παιδοκτονίας και κρατείται στην Ασφάλεια Καλαμάτας, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές της πόλης.

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διακομίστηκε το μωρό, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι το νεογέννητο αγοράκι είναι σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο, χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης και παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται.

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ

Το μωρό βρήκε η τραγουδίστρια Βίκυ Τσώνη που μένει σε πολυκατοικία, απέναντι σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων στη γωνία Αριστοτέλους και Κανάρη.

Οπως είπε, κατέβηκε στις 6.30 το πρωί για να τρέξει και να ταΐσει τις γάτες. Οταν βρέθηκε δίπλα στον υπόγειο κάδο απορριμμάτων, άκουσε κλάμα και ανοίγοντας το καπάκι του κάδου κατάλαβε ότι πρόκειται για κλάμα μωρού. Είδε πάνω - πάνω, περίπου στη μέση του κάδου, μια χάρτινη σακούλα από παιδικά είδη δεμένη στα χερούλια της και απ’ αυτήν ακουγόταν το κλάμα, που διακοπτόταν και αδυνάτιζε. Οταν στο σημείο βρέθηκαν και άλλοι άνθρωποι, δεν πίστευαν ότι πρόκειται για μωρό και υποστήριζαν πως είναι γάτες.

Η Βίκυ άνοιξε το καπάκι του κάδου για να παίρνει αέρα το μωρό κι έμεινε εκεί, ώστε οι άνθρωποι που πήγαιναν να πετάξουν τα σκουπίδια τους στον κάδο να μην το κάνουν, για να μην θαφτεί το μωρό. Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και οι αστυνομικοί που έσπευσαν, έβγαλαν το μωρό από τον κάδο.

Εκεί φάνηκε από την εικόνα στον αφαλό ότι το μωρό ήταν λίγων ημερών και είχε γεννηθεί σε μαιευτήριο.

Γυναίκα που μένει σε πολυκατοικία ακριβώς απέναντι από τον κάδο, είπε ότι γύρω στις 5.30 το πρωί άκουσε μια γυναίκα να λέει σε άλλη “όχι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό, δεν μπορώ”.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ. ΤΖΩΡΤΖΙΝΗ

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης εκφράζει τη θλίψη του και ενημερώνει την τοπική κοινωνία ότι  “λειτουργούν κοινωνικές δομές, που μπορούν να επιλύσουν οποιαδήποτε τέτοιου είδους προβλήματα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας και οι υπόλοιποι φορείς της πόλης μας είναι στο πλευρό των επιτόκων και των μητέρων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα για να τις βοηθήσουν και να τα επιλύσουν”.