Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 15:54

24 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Συνολικά 24 συλλήψεις για ναρκωτικά, ρευματοκλοπές, παραβάσεις του ΚΟΚ και παράνομη διαμονή στη χώρα έγιναν την περασμένη Τετάρτη σε επιχείρηση της Αστυνομίας στο νομό.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν: 5 Ελληνες σε Φιλιατρά και Καλαμάτα και ένας Βούλγαρος στην Καλαμάτα, ηλικίας από 18 έως 64 χρόνων, επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 2,6 γραμ. χασίς και 4 τσιγαριλίκια χασίς. Σε βάρος τού συλληφθέντα στα Φιλιατρά εκκρεμούσε και μια απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για απόπειρα κλοπής από το 2007. Ακόμη, συνελήφθησαν 3 Ρομά για ρευματοκλοπή, 6 Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 8 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 

ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΑΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Επίσης, συνελήφθη και μία 35χρονη στη Χώρα, την οποία μήνυσαν από την επιχείρηση ζαχαροπλαστικής στην οποία δούλευε για κλοπή. Ειδικότερα, κι όπως καταγράφηκε το περιστατικό από τις αστυνομικές αρχές, το απόγευμα της Τετάρτης η συλληφθείσα πήγε στο ζαχαροπλαστείο και πήρε γλυκά. Στο ταμείο, αφού η υπάλληλος τα ζύγισε και της είπε ότι κάνουν 112,30 ευρώ, αντί να πληρώσει απάντησε να τα αφαιρέσει ο ιδιοκτήτης από τα χρήματα που της χρωστά κι έφυγε.

Ακόμη, στο πλαίσιο της επιχείρησης εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας 3 περιπτώσεις κλοπών: δύο από αυτοκίνητα και μία κλοπή μοτοσυκλέτας τη νύχτα 19 προς 20 Ιανουαρίου, στα Αρφαρά. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου Ρομά, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης για ρευματοκλοπή. Στο προαύλιο της παράγκας όπου ζει οι αστυνομικοί βρήκαν και την κλεμμένη μοτοσυκλέτα, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση αργότερα στην Ασφάλεια, ο ίδιος είχε ανοίξει το ίδιο βράδυ και δύο αυτοκίνητα από τα οποία έκλεψε τραπεζικές κάρτες, μία αστυνομική ταυτότητα, ένα μπουφάν, ακουστικά bluetooth και 10 ευρώ.