Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 08:12

Κοσμήματα γάμου και μετρητά άρπαξαν από σπίτι στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

 

Ενα ακόμα σπίτι στην οδό Αβέρωφ στη Μεσσήνη άνοιξαν άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον παθόντα, το παρακολουθούσαν και όταν αυτός έλειψε το απόγευμα για να πάρει τα παιδιά του από το γυμναστήριο, πήδηξαν την περίφραξη, σκαρφάλωσαν στον πρώτο όροφο και έκλεψαν τα κοσμήματα του γάμου του και 1.970 ευρώ σε μετρητά.

Με την “Ε” επικοινώνησε τρίτο πρόσωπο από τη Μεσσήνη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος. Οταν αναζητήσαμε τον παθόντα, ο Ηλίας Χαριτόπουλος είπε ότι στη γειτονιά αντιμετωπίζουν από παλιά προβλήματα με Ρομά, οι οποίοι κλέβουν και πυροβολούν. Παλιότερα -είπε- είχαν πέσει πυροβολισμοί δίπλα στο σπίτι του πάνω σε μια συμπλοκή Ρομά και το παραθυρόφυλλο είναι διάτρητο από τα σκάγια. “Φυλαγόμαστε όσο μπορούμε και προσπαθούμε να μην λείψουμε από το σπίτι”, ανέφερε, ενώ μακάρισε την καλή τους τύχη που δεν πείραξαν τη γριά μητέρα του στον κάτω όροφο.

Οπως εξιστόρησε τα γεγονότα, γύρω στις 8 το βράδυ της Τρίτης πήγε να πάρει τα παιδιά του από το γυμναστήριο. Οι άγνωστοι δράστες πήδηξαν μια περίφραξη 3-4 μέτρα για να μπουν στην αυλή και από κει στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας, όπου έκαναν και ζημιές. Στην παιδική κρεβατοκάμαρα ήταν περιορισμένες όπως είπε ο παθών, γιατί άκουσε η μάνα του από κάτω θορύβους, βγήκε έξω, φώναξε και αυτοί φοβήθηκαν και έφυγαν. Η ίδια είπε στο γιο της ότι φορούσαν κουκούλες, ενώ η σήμανση όταν πήγε για να πάρει αποτυπώματα, δεν βρήκε τίποτα και ο παθών υποθέτει ότι φορούσαν και γάντια. Πριν όμως φύγουν οι άγνωστοι, είχαν προλάβει να ψάξουν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και στο υπόλοιπο σπίτι. Ετσι, βρήκαν διάφορα μικροποσά και ένα μεγαλύτερο ποσό 1.800 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον παθόντα η αξία των κοσμημάτων μπορεί να ανέρχεται και σε 7.000 ευρώ. Με αφορμή μάλιστα το περιστατικό παλιότερα με τους πυροβολισμούς, αλλά και τα επαναλαμβανόμενα -σύμφωνα με τον ίδιο- κρούσματα κλοπών στη γειτονιά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης, διαμαρτυρήθηκε ότι “δεν υπάρχει δικαιοσύνη, θέλω να το φωνάξω να το ακούσουν”. Αντίθετα -είπε- “η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, τους πιάνει. Αλλά ο εισαγγελέας τους αφήνει”. Οπως, πρόσθεσε, “και ο δήμος ενδιαφέρεται. Η δικαιοσύνη δεν έχει δικάσει ακόμα αυτόν που πυροβόλησε στο σπίτι. Λυπάμαι για την ανύπαρκτη δικαιοσύνη, δεν τιμωρείται κανένας”.