Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 15:12

Μεσσηνία: Σύλληψη μελών της συμμορίας που λήστεψε την Τράπεζα Πειραιώς

Γράφτηκε από την

Οι 3 Αλβανοί κακοποιοί που συνελήφθησαν το Σάββατο στην Αρχαία Κόρινθο μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, είναι μέλη της συμμορίας που λήστεψε την Τράπεζα Πειραιώς στη Χώρα, στις 2 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Αστυνομία, για συμμορία επικίνδυνων κακοποιών που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε τράπεζες.

Στην επιχείρηση στην Αρχαία Κόρινθο, από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν δύο Αλβανοί κακοποιοί που συνελήφθησαν και διακομίστηκαν στο Θριάσιο και το Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι εκτός κινδύνου. Παράλληλα, συνελήφθη και ο τρίτος ομοεθνής συνεργός τους, ο οποίος προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν, είχε ενοικιαστεί στην Πρέβεζα από δύο Ελληνες, μέλη της συμμορίας, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν το Σάββατο στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν άλλοι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούνται.

Για δύο από τα μέλη της συμμορίας, έναν από τους συλληφθέντες και έναν αναζητούμενο, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για ληστεία, στις 5 Αυγούστου 2019, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα.

Στο ρεπορτάζ της “Ε” για τη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στη Χώρα, σημειωνόταν: “Με λεία 200.000 ευρώ περίπου έφυγαν οι ληστές που «χτύπησαν» και όπως φάνηκε ήταν αδίστακτοι, καθώς πυροβόλησαν αρκετές φορές για εκφοβισμό. Μάλιστα η ληστεία έγινε σε μια στιγμή που στην τράπεζα βρίσκονταν αρκετά άτομα (18 πελάτες και προσωπικό), που έντρομοι παρακολουθούσαν όλα όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές ήταν 3 και καλά οπλισμένοι, όταν λίγο πριν τις 9 χθες το πρωί εισέβαλαν στο κατάστημα, ενώ τέταρτος συνεργός τούς περίμενε στο αυτοκίνητο”.