Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 10:41

Υποσχέσεις από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τις μετακινήσεις αστυνομικών στο Κέντρο Μεταναστών Κορίνθου

Γράφτηκε από την
Υποσχέσεις από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τις μετακινήσεις αστυνομικών στο Κέντρο Μεταναστών Κορίνθου

Τη δέσμευση ότι το πρόβλημα της καθημερινής μετακίνησης αστυνομικών από τη Μεσσηνία και τις όμορες Διευθύνσεις θα επιλυθεί με τη δημιουργία μόνιμης υπηρεσίας φύλαξης στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Κόρινθο, ανέλαβε ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος. Για τη σχετική δέσμευση του αρχηγού του Σώματος ενημέρωσε την "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος. Οπως είπε ο Γ. Αδαμόπουλος, ο αντιστράτηγος, στη συνάντηση που είχαν μαζί του προχθές στην Αθήνα οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων σωματείων των Αστυνομικών Ενώσεων Πελοποννήσου, διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το πρόβλημα θα επιλυθεί, χωρίς να αποδυναμωθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου. Εξήγησε, λοιπόν, στους προέδρους ότι η νέα υπηρεσία θα στελεχωθεί με αστυνομικό προσωπικό απ' όλη την Ελλάδα, το οποίο θα θελήσει το ίδιο με αίτησή του να μετακινηθεί στην Κόρινθο. Επιπλέον είπε ότι θα ενεργοποιήσει υπουργική απόφαση που προβλέπει την φύλαξη των Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών από εκπαιδευμένους σεκιούριτι. 

Επίσης ο κ. Παπαγιαννόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλιστεί η διανυκτέρευση όλων των αστυνομικών που μετακινούνται στην Κόρινθο και οι έδρες τους απέχουν πάνω από 140 χιλιόμετρα. «Εθεσα αίτημα στον αρχηγό, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα, να εφαρμοστεί τουλάχιστον αυτό που προβλέπεται από το νόμο: Δηλαδή, επειδή απέχουμε πάνω από 140 χιλιόμετρα από την Κόρινθο, οι αστυνομικοί που πηγαίνουν να κάνουν διανυκτέρευση. Είναι αδύνατον, ανθρώπινα και βιολογικά, ένας αστυνομικός που φεύγει από τη Μεσσηνία να αναλάβει υπηρεσία στις 6 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στην Κόρινθο, και θα πρέπει να σηκωθεί από τις 3 τη νύχτα, να εκτελέσει την υπηρεσία του και να γυρίσει», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος. 

Οσον αφορά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην καθημερινή αστυνόμευση, εξαιτίας της σχεδόν καθημερινής μετακίνησης 10 ή 15 αστυνομικών στην Κόρινθο, ανέφερε: «Ως προς την αστυνόμευση το πρόβλημα είναι ότι η Μεσσηνία έχει τεράστια έλλειψη δύναμης, με αποτέλεσμα σε τμήματα της περιφέρειας του νομού να μην έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν περιπολικό. Υπό αυτές τις συνθήκες ο κόσμος είναι λογικό να μη βλέπει αστυνομικό στα χωριά και επομένως προκαλείται τεράστιο πρόβλημα ως προς την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος». 

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του αρχηγού της Αστυνομίας είπε ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν πράξη, οι αστυνομικοί θα αντιδράσουν, χωρίς να καθορίσει τη μορφή ή τον τρόπο διαμαρτυρίας. «Εμείς θα περιμένουμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του αρχηγού, μέχρι το χρονοδιάγραμμα που μας έθεσε. Αν δεν υλοποιηθούν αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε θα προβούμε σε κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία». 

Τέλος ο Γ. Αδαμόπουλος είπε πως επειδή «δεν έχουμε κάποια δέσμευση ως προς τα οικονομικά μας, αποφασίσαμε χθες (σ.σ. προχθές) στο γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας να συνεχίσουμε την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις, και θα κάνουμε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα. 


NEWSLETTER