Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:09

Δεκαέξι συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Δεκαέξι συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Δεκαέξι άτομα, 11 Ελληνες και 5 αλλοδαποί, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις την περασμένη εβδομάδα, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νομό.

Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε αυτές τις επιχειρήσεις, συνολικά συνελήφθησαν 57 άτομα (29 Ελληνες και 28 αλλοδαποί), προσήχθησαν 122 (56 Ελληνες και 66 αλλοδαποί) και έγινε έλεγχος σε 883. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 729 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 243 παραβάσεις. Στη Μεσσηνία κατασχέθηκαν ένα τσιγαριλίκι, ποσότητες χασίς 5,2 γραμμαρίων και μικροποσότητα ηρωίνης.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν συνολικά 243 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 5 Ελληνες για ναρκωτικά, 1 Ελληνας για καταδικαστικό έγγραφο, 2 Ελληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 2 Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 1 Ελληνας για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και 5 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, “οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.


NEWSLETTER