Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 08:26

543 συλλήψεις το Μάρτιο στην Πελοπόννησο

543 συλλήψεις το Μάρτιο στην Πελοπόννησο

Συνολικά συνελήφθησαν 543 άτομα -από αυτά τα 16 ήταν ιδιοκτήτες καταστημάτων που παραβίασαν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού- σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Ειδικότερα: 6 για ληστεία (και απόπειρες). 66 για κλοπή (και απόπειρες). 52 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 28 για παράβαση νόμου περί όπλων. 164 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Ενα για απάτη. 2 για απόδραση κρατουμένου. 4 για λαθρεμπόριο. 4 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Ενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ενα για ΓΟΚ. 115 για ΚΟΚ. 2 για πλαστογραφία. 2 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 12 για ενδοοικογενειακή βία. 37 για καταδιωκτικά έγγραφα. 16 για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. 30 για διάφορα αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, υγειονομικού κανονισμού κ.λπ.).

Επίσης, εξαρθρώθηκαν:

- Μία εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, κλοπές και απόπειρες κλοπών, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας. Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών και εννέα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, για τις οποίες συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

- Μία εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και απόπειρες κλοπών, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης. Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, για τις οποίες συνελήφθη ένα άτομο, ενώ κατηγορούνται ακόμη τέσσερα άτομα. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.