Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 08:34

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε περιοχές της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Δύο συλλήψεις για κλοπές σε περιοχές της Μεσσηνίας

Δύο άτομα, Ελληνες 25 και 34 ετών, συνελήφθησαν σε κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, καθώς ενέχονται σε 4 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίες εξιχνιάστηκαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, 4 περιπτώσεις κλοπών, σε κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν την Παρασκευή τις πρώτες πρωινές ώρες σε κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Μεσσηνίας, 2 Ελληνες, ηλικίας 25 και 34 ετών, αντίστοιχα.
Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης, σε κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημά τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεταλλική σπάθα 36 εκατοστών, περίστροφο κρότου, 10 φυσίγγια κρότου, διάφορα εργαλεία και πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και διαφόρων ειδών οικιακής χρήσης, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου-Νέστορος, προέκυψε ότι οι δύο άνδρες, κατά το χρονικό διάστημα από 26 Μαρτίου έως και 7 Μαΐου σε κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, διέπραξαν συνολικά 4 κλοπές σε σπίτια, όπου αφαίρεσαν οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές, γεννήτρια ρεύματος κ.ά. Επιπλέον, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων αυτών πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


NEWSLETTER