Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 09:23

Καλαμάτα: Ψάχνουν τα κλεμμένα της Τράπεζας Ελλάδος, στην έρευνα για τους 11 συλληφθέντες

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ψάχνουν τα κλεμμένα της Τράπεζας Ελλάδος, στην έρευνα για τους 11 συλληφθέντες

 

 

Την πιθανότητα διασύνδεσης με τη μεγάλη κλοπή στην Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται ότι ψάχνουν οι διωκτικές αρχές πίσω από το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, που κατηγορούνται ότι διέπρατταν μέσα από καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια οι Καλαματιανοί επαγγελματίες.

Οι 11 συλληφθέντες κατηγορούνται -μεταξύ άλλων- ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που φέρονται να σύστησαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Βέβαια, το να βρεθεί η διαδρομή των κλοπιμαίων από το θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος Καλαμάτας της Τράπεζας της Ελλάδος στα καταστήματα των συλληφθέντων, είναι το μεγάλο ζητούμενο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ναι μεν υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις, αλλά η έρευνα δεν σταματά. Οπότε πλέον στρέφονται στο άνοιγμα της παλιάς υπόθεσης, αλλά και στο πώς αποκτήθηκαν τα χρήματα για να φτιαχτούν αυτά τα καταστήματα. Η εκτίμηση των διωκτικών αρχών είναι πως μπορεί να προέρχονται από τη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ την 1η Οκτωβρίου 2004. Ο 45χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης είχε άλλωστε κριθεί ένοχος και καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την κλοπή από το θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος της Καλαμάτας, ωστόσο ο ίδιος ποτέ δεν αποδέχτηκε την κατηγορία και μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαλυφθεί πού βρίσκονται τα 4,7 από τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε οι διωκτικές αρχές καλούνται να συνδέσουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διερεύνηση της υπόθεσης με τη μεγάλη κλοπή, μέσα από τη διαδρομή του χρήματος.

Αύριο και μεθαύριο οι 11 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθούν. Την πρώτη μέρα, δηλαδή το Σάββατο, αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας ο 45χρονος φερόμενος ως αρχηγός και 4 ακόμη από τους συλληφθέντες, μεταξύ τους και οι δύο συλληφθέντες στην Αθήνα, οι οποίοι κατηγορούνται για τις εκβιάσεις και απειλές, καθώς και τον ξυλοδαρμό ιδιοκτητών καταστημάτων, τα οποία λειτουργούσαν ανταγωνιστικά σε αυτά συμφερόντων του 45χρονου. Οι υπόλοιποι 6 θα απολογηθούν την Κυριακή.


NEWSLETTER