Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 11:55

Πέθανε ο 87χρονος που τον χτύπησε ληστής για 125 ευρώ

Γράφτηκε από την

Υπέκυψε στα τραύματά του  ο 87χρονος Κωνσταντίνος Β. Γιαννόπουλος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού και ληστείας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Κρυονέρι Αετού. Ο 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη κι έχει ομολογήσει τις πράξεις του πρόκειται να απολογηθεί αύριο.

Ο άτυχος γέροντας άφησε την τελευταία του πνοή χθες στις 4 τα ξημερώματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. 

Να θυμίσουμε πως ο δράστης βρήκε το γέροντα στην αυλή του και τον χτύπησε με αγριότητα στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματός, χρησιμοποιώντας ένα ξύλο. Αρπαξε τα 125 ευρώ που είχε στην τσέπη του το θύμα κι έφυγε. Εκρυψε το μπουφάν και τα γάντια του σε μια παλιά τουαλέτα δίπλα από το χώρο που έμενε και στην προσπάθειά του να δημιουργήσει άλλοθι τηλεφώνησε σε ομοεθνή του και καλά τρομοκρατημένος γιατί κάποιος του χτυπάει την πόρτα και φοβάται. Ο ομοεθνής του ανταποκρίθηκε στη έκκλησή του και πήγε να τον βρει για να τον πάρει στο σπίτι του. Καθώς περνούσαν έξω από το σπίτι του θύματος, ο δράστης έκανε πως ξαφνιάστηκε όταν είδε τον γέροντα πεσμένο στην αυλή. Ενημερώθηκε η Αστυνομία και κλήθηκε ασθενοφόρο. Παρότι αρχικά η κατάσταση θύμιζε... ατύχημα, γρήγορα οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη ληστεία και δεν άργησαν να υποπτευθούν τον Αλβανό, ο οποίος προσήχθη, ομολόγησε και συνελήφθη.

Η έρευνα έγινε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κοπανακίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

 

Κ.Δ.