Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 09:58

Έξι συλλήψεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Συνολικά 6 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, από τους οποίους οι 5 (μεταξύ τους και μια γυναίκα από το Κονγκό) προσπάθησαν να ταξιδέψουν στη Γαλλία και την Ιταλία με πλαστά έγγραφα, ενώ ο έκτος συνελήφθη για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμη αλλοδαπή.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 42χρονο Κονγκολέζο, που φέρεται ότι συνόδευε την 28χρονη ομοεθνή του, με την οποία ήρθαν μαζί με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα και μετά πήγαν στο αεροδρόμιο, γιατί αυτή δεν ήξερε ελληνικά. Η σύλληψη των δύο έγινε κατά τον έλεγχο από αστυνομικούς του σταθμού του αεροδρομίου των διαβατηρίων των επιβατών, οι οποίοι θα αναχωρούσαν με την πτήση για το Παρίσι. Η 28χρονη τους έδειξε μια πλαστή βελγική ταυτότητα και συνελήφθη για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Στην άλλη περίπτωση οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας συνέλαβαν 3 Τούρκους με πλαστές ιταλικές ταυτότητες, ηλικίας 34, 35 και 36 ετών, και έναν 32χρονο Ιρανό με πλαστή ισπανική ταυτότητα. Και οι 4 σχεδίαζαν να φύγουν παράνομα από τη χώρα με την πτήση για το Μιλάνο.