Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 14:02

18 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έγιναν τμηματικά από 2 Ιουλίου έως και προχθές, συνελήφθησαν συνολικά 60 άτομα, προσήχθησαν 90 και έγινε έλεγχος σε 1.004.

Στη Μεσσηνία έγιναν 18 συλλήψεις, ειδικότερα: 3 Ρομά για ρευματοκλοπή. Ενας 26χρονος Καλαματιανός για κατοχή 0,7 γραμ. χασίς, καθώς και ένας 22χρονος Καλαματιανός μετά από έρευνα στο σπίτι του για ναρκωτικά και για όπλα. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί βρήκαν ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και προωθητική αμπούλα, σφαιρίδια αεροβόλου 800 γραμ., έναν τρίφτη για χασίς, ένα τσιγαριλίκι και 3,65 γραμ. χασίς.

Επίσης, συνελήφθη ένας 44χρονος Γαργαλιανιώτης ως φυγόποινος, καθώς εκκρεμούσε από το 2017 σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία, ενώ του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών. Ακόμη συνελήφθησαν 8 Ελληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά στην Περιφέρεια 228 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.