Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 07:18

Θλιβερό γεγονός στη Μεσσήνη: Εκλεψαν το σπίτι την ώρα της κηδείας του 24χρονου

Γράφτηκε από την
Θλιβερό γεγονός στη Μεσσήνη: Εκλεψαν το σπίτι την ώρα της κηδείας του 24χρονου

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Μεσσήνης η αποκάλυψη ότι, προχθές το απόγευμα, την ώρα της κηδείας του 24χρονου Ηλία Π. Δουρούμη που σκοτώθηκε σε τροχαίο την Πρωτοχρονιά, μια ομάδα τσιγγάνων έκλεβε το σπίτι των γονιών του στην παραλία της Μπούκας. 

Οπως είπε στην "Ε" ο θείος του άτυχου νέου, Νίκος Η. Δουρούμης, οι τσιγγάνοι γνώριζαν και εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι όλη η οικογένεια βρισκόταν στην κηδεία, για να ρημάξουν το σπίτι! Μάλιστα η οικογένεια ζήτησε και είδε χθες το πρωί τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο οποίος -κατά δήλωση του Ν. Δουρούμη- υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να πιαστούν οι ένοχοι. 

«Εγινε ακριβώς την ώρα της κηδείας - ήταν προσχεδιασμένο», είπε ο κ. Δουρούμης. Και πρόσθεσε: «Στις 3 το απόγευμα κι ενώ ήμασταν στην κηδεία, τρία αυτοκίνητα με τσιγγάνους πήγαν στο σπίτι του πατέρα του, μπήκαν μέσα, έσπασαν τα πάντα και πήραν χρυσαφικά, ρούχα και χρήματα». Την οικογένεια -ανέφερε- την ειδοποίησε γείτονάς τους, ο οποίος είδε τα αυτοκίνητα απ΄ έξω και πήρε τηλέφωνο για να τους πει ότι τους κλέβουν! Εν τω μεταξύ μέλη της οικογένειας έφυγαν από την εκκλησία αλλά δεν πρόλαβαν να τους σταματήσουν, καθώς τους πέτυχαν την ώρα που έφευγαν από το σπίτι. 

«Με αυτό που έγινε στην οικογένειά μας έφτασε ο κόμπος στο χτένι - ήταν ιεροσυλία την ώρα της κηδείας να σηκώσουν το σπίτι», είπε. Και πρόσθεσε πως «το σχέδιο ήταν οργανωμένο, είδανε ότι γινόταν η κηδεία και ήξεραν ότι όλοι θα ήμασταν εκεί». Είπε ακόμα ότι είδε στην εκκλησία δυο - τρεις τσιγγάνους και του φάνηκε περίεργο, αλλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε πως πήγαν από σεβασμό στην οικογένεια. «Μου φάνηκε παράξενο ότι δυο - τρεις απ' αυτούς ήρθαν στην εκκλησία, αλλά όπως εξελίχθηκε οι υπόλοιποι κλέβανε το σπίτι!», είπε. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν πάει άλλο με τις κλεψιές των τσιγγάνων στην περιοχή και πως ο κόσμος τους φοβάται γιατί αγριεύουν και επιτίθενται. «Αυτοί είναι η καταστροφή της πόλης, κανένας δεν επενδύει στην Μεσσήνη εξαιτίας τους», ανέφερε στη συνέχεια. Και πρόσθεσε καταλήγοντας πως «δεν πάει άλλο, όλη η Μεσσηνία ωφελείται με τον δρόμο και στη Μεσσήνη δεν έρχεται άνθρωπος γιατί τρομοκρατούνται από τους τσιγγάνους». 

 


NEWSLETTER