Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 09:09

Μεσσηνία: Τρεις συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα

Μεσσηνία: Τρεις συλλήψεις για πλαστά χαρτονομίσματα

 

 

Μια παρέα τριών Αλβανών, δύο άνδρες και μια γυναίκα, κυκλοφορούσαν τη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή της Τριφυλίας και τη Χώρα και πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ, αγοράζοντας τσιγάρα ή τρώγοντας και πίνοντας, παίρνοντας πίσω γνήσια χαρτονομίσματα για ρέστα.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές που τους συνέλαβαν για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, βρήκαν στο αυτοκίνητο που ανήκε στον έναν από αυτούς, κρυμμένο στον κινητήρα της μηχανής, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και σφαίρες. Μεταξύ άλλων πραγμάτων που κατασχέθηκαν από τους τρεις τους, ήταν και το ποσό των 724,80 ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελική αρχή Κυπαρισσίας και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στην Ανάκριση για να απολογηθούν, καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι τύπωναν οι ίδιοι και διακινούσαν τα χαρτονομίσματα.

Να αναφέρουμε ότι η 29χρονη συλληφθείσα προέκυψε κάτοικος Νάπολης Ιταλίας, ενώ ο 33χρονος ομοεθνής της και κάτοχος του αυτοκινήτου όπου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο το πιστόλι, διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και ο 31χρονος που συμπλήρωνε την παρέα στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Εν τω μεταξύ, η 29χρονη υποβλήθηκε και σε τεστ για Covid-19.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις και απόπειρες, από το απόγευμα της Δευτέρας στο Αργος έως και τα ξημερώματα της Τρίτης, οπότε και συνελήφθησαν στην Κυπαρισσία. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τριφυλίας που τους συνέλαβαν είχαν ειδοποιηθεί για το αυτοκίνητο και τους τρεις υπόπτους για τη διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων. Είχε προηγηθεί μια τελευταία απόπειρα να ξεγελάσουν στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (και μισή ώρα πριν συλληφθούν) έναν περιπτερά στην πόλη της Κυπαρισσίας, δίνοντάς του πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ για να αγοράσουν τσιγάρα.

Σε έρευνα που έγινε στους τρεις τους και στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στην κατοχή τους 6 πλαστά χαρτονομίσματα (2 των 100 ευρώ και 4 των 50 ευρώ), 6 κινητά τηλέφωνα, ένας πτυσσόμενος σουγιάς με μήκος λάμας 13,5 εκατοστών και το χρηματικό ποσό των 724,80 ευρώ. Στον κινητήρα της μηχανής επιμελώς κρυμμένο βρέθηκε το πιστόλι με το γεμιστήρα του και 10 σφαίρες, ενώ κατασχέθηκαν επίσης ένα κατσαβίδι κι ένα γαλλικό κλειδί ως διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και ένα ζευγάρι μαύρα γάντια, τα οποία βρέθηκαν και αυτά στο αυτοκίνητο.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Η πρώτη στάση της παρέας πριν έρθουν στην Τριφυλία και τη Χώρα ήταν τη Δευτέρα το απόγευμα στο Αργος, όπου πήγαν σε περίπτερο και αγόρασαν τσιγάρα με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Στις 9 το βράδυ, εμφανίστηκαν σε βιβλιοχαρτοπωλείο στην Κυπαρισσία και αγόρασαν χαρτικά είδη πληρώνοντας και εκεί με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Επειτα κινήθηκαν προς τα Φιλιατρά, όπου αγόρασαν τρόφιμα από οπωροπαντοπωλείο με πλαστό 50ευρω και στη συνέχεια αγόρασαν από ψιλικατζίδικο τσιγάρα στους Γαργαλιάνους με ένα ακόμα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Χώρα όπου απέτυχαν να ξεγελάσουν εκεί τον άνθρωπο που τους εξυπηρέτησε σε ψιλικατζίδικο, στο οποίο πήγαν να πάρουν τσιγάρα με πλαστό 50ευρω. Η τύχη τους όμως δούλεψε και πάλι, όταν σε ταβέρνα της περιοχής έφαγαν και πλήρωσαν με πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ. Από εκεί, έφυγαν και πήγαν στον Πύργο Τριφυλίας, όπου αγόρασαν καφέδες με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Επιστρέφοντας προς Φιλιατρά για να φύγουν πλέον, έκαναν στάση σε περίπτερο και αγόρασαν τσιγάρα με πλαστό 50ευρω, ενώ το ίδιο προσπάθησαν στις 2 πλέον τα ξημερώματα της Τρίτης σε περίπτερο στην Κυπαρισσία, αλλά απέτυχαν και μισή ώρα αργότερα βρέθηκαν με χειροπέδες.