Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 08:46

Μεσσηνία: Χασισοφυτεία προστατευμένη με ηλεκτροφόρα σύρματα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Χασισοφυτεία προστατευμένη με ηλεκτροφόρα σύρματα (βίντεο)

 

 

Με ηλεκτροφόρα σύρματα προστάτευαν από τα ζώα τα 196 δένδρα χασίς από διάφορες ποικιλίες, ο καλλιεργητής ή οι καλλιεργητές που φρόντιζαν τη φυτεία σε αγροτοδασική περιοχή, κοντά στη Βάλτα Γαργαλιάνων.

Η καλλιέργεια χασίς εντοπίστηκε την Τρίτη στη θέση “Παλιοβάλτα” από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει τη φυτεία σε τρεις διαδοχικές λαχίδες με υψομετρική διαφορά μεταξύ τους και σε μια συνολική έκταση 100 τ.μ. είχαν φυτέψει τα 196 δενδρύλλια χασίς, ύψους (ανάλογα με την ποικιλία τους) από 0,30 έως 1,80 μέτρα.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκε αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός. Οι καλλιεργητές είχαν δείξει ιδιαίτερη μέριμνα στο πότισμα των δενδρυλλίων και είχαν τοποθετήσει μέχρι και φίλτρα καθαρισμού του νερού, το οποίο έκλεβαν από κοντινό αγωγό άρδευσης, με ένα λάστιχο. Αυτό έφτανε στη φυτεία και διακλαδωνόταν με άλλα λάστιχα που μετέφεραν το νερό στη ρίζα κάθε φυτού, τα οποία ποτίζονταν με σταγονίδια και χρονοδιακόπτες, ώστε η ροή να είναι σταθερή και το πότισμα να γίνεται τακτικά και σε συγκεκριμένες ώρες. Κι επειδή φαίνεται ότι δεν πήγαιναν και πολύ συχνά στο χώρο της καλλιέργειας, είχαν φροντίσει ώστε να μην μπουν μέσα ζώα και καταστρέψουν τα φυτά χασίς, τοποθετώντας έναν χαμηλό φράχτη με ηλεκτροφόρα σύρματα, τα οποία τροφοδοτούσε με ρεύμα γεννήτρια με μπαταρίες.


NEWSLETTER