Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 19:50

Καλαμάτα: Τρεις συλλήψεις σε συγκέντρωση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Σε τρεις συλλήψεις για απείθεια προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για να αποτρέψουν συγκεντρώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις άνδρες 32, 38 και 42 ετών, οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία αρνήθηκαν να αποχωρήσουν όταν οι αστυνομικοί υπέδειξαν στους αρχικά 15 συγκεντρωθέντες να φύγουν γιατί ισχύει από τις 5 το πρωί της Κυριακής έως και τα μεσάνυχτα απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.

Τους τρεις που έμειναν πίσω, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και τους προσήγαγαν στο τμήμα, όπου τους επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ στον καθένα, όπως προέβλεπε η σχετική ανακοίνωση του Αρχηγού της Αστυνομίας αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, για όσους παραβούν την απαγόρευση για τις συναθροίσεις.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταγγέλλει ότι παραβιάστηκε κάθε έννοια νομιμότητας, με το να απαγορεύει η Αστυνομία σε πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι οποίοι εν προκειμένω δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μέτρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη, όταν ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε μία δολοφονία που έβαλε φωτιά στις τελευταίες ημέρες του 2008 με τη νεολαία να εξεγείρεται, καταγγέλλοντας την κυβερνητική/κρατική βία, διεκδικώντας τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία. Σήμερα, σε καιρούς πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φροντίζει να προκαλέσει εκ νέου με τη χουντικής κοπής απόφασή της για απαγόρευση των συγκεντρώσεων, μένοντας πιστή στον αυταρχικό δρόμο που χάραξε κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είναι προφανές πως η πανδημία και οι δραματικές εξελίξεις από την αδράνεια της κυβέρνησης στην προετοιμασία της χώρας και του ΕΣΥ, δεν επιτρέπουν μαζικές συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που θέτουν σε κίνδυνο την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν δικαίωμα να καταστρατηγούν το Σύνταγμα, δήθεν για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Εξάλλου, αν ήθελαν να τηρήσουν το νόμο και να επιβάλουν πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων προστασίας, ας πήγαιναν την περασμένη Κυριακή στην Πάρνηθα να δουν τον κ. Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο του γενικότερου κρεσέντο καταστολής, από το πρωί της Κυριακής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν «παρατεταγμένες» στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, προφανώς όχι με δική τους βούληση αλλά κατ’ εντολή της πολιτικής τους ηγεσίας, με σκοπό να αποτρέψουν μια ολιγομελή εκδήλωση της Αντιφασιστικής Κίνησης, όπου τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και προχώρησαν σε 3 προσαγωγές.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, η Αστυνομία απαγορεύει σε πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μέτρο. Ο ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασμένους νεοναζί της Χρυσής Αυγής κ. Χρυσοχοΐδης, δίνει τώρα εντολές να προσαχθούν πολίτες. Μαζί με τον ανεύθυνο κ. Μητσοτάκη φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα. Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από ακροδεξιούς και αντιδημοκρατικούς αντιπερισπασμούς”.