Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 14:32

Μεσσηνία: Δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας ο δράστης ληστειών σε Κυπαρισσία και Μελιγαλά - Συνελήφθη στον Πειραιά

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας ο δράστης ληστειών σε Κυπαρισσία και Μελιγαλά - Συνελήφθη στον Πειραιά

Ένας 44χρονος Αλβανός δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας, που συνελήφθη και ακόμα δύο ομοεθνείς του εμπλέκονται στις δύο ληστείες σε Κυπαρισσία και Μελιγαλά, που εξιχνιάστηκαν από Ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με τα τμήματα Τριφυλίας και Οιχαλίας.

Ο 44χρονος, που είχε παραβιάσει από τις 17 Δεκεμβρίου 2019 την άδεια, που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία και μία ακόμα απόπειρα, ληστεία, ναρκωτικά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη το πρωί της Κυριακής στον Πειραιά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 44χρονος μαζί με ακόμα δύο ομοεθνείς του 34 και 43 ετών αντίστοιχα είχαν τουλάχιστον από τον Νοέμβριο ενωθεί με σκοπό την διάπραξη ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Τα μέλη της συμμορίας το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου και της 11ης Δεκεμβρίου εισέβαλαν σε επιχειρήσεις σε Κυπαρισσία και Μελιγαλά αντίστοιχα και με την απειλή όπλου κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.

Σε έρευνα, που ακολούθησε στο σπίτι του 44χρονου στον Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, τρία κινητά τηλέφωνα και το κλειδί ενός μισθωμένου οχήματος, που χρησιμοποιούσε ο ίδιος για να μετακινείται. Στο αυτοκίνητο στη συνέχεια βρέθηκαν έναν όπλο Καλάσνικοφ, με 3 γεμιστήρες και 74 φυσίγγια και επιπλέον ένα πιστόλι με 2 γεμιστήρες και 56 φυσίγγια. Εκτός από τα παραπάνω ευρήματα κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και ληστεία, που περιλαμβάνει και τους δύο ομοεθνείς του, ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο 44χρονος δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.


NEWSLETTER