Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 12:40

Πώς συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης για τις ληστείες σε Κυπαρισσία και Μελιγαλά

Γράφτηκε από την

Δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας είναι ο ένας από τους τρεις ληστές οι οποίοι κατηγορούνται ότι ήρθαν από τον Πειραιά και διέπραξαν τις ένοπλες ληστείες, σε κατάστημα στην Κυπαρισσία τον περασμένο Νοέμβριο και αυτή σε πυρηνελαιουργείο στον Μελιγαλά νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο 44χρονος δραπέτης, Αλβανός στην καταγωγή, συνελήφθη το πρωί της Κυριακής στον Πειραιά όπου διέμενε, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας-ΕΚΑΜ, καθώς πρόκειται για έναν επικίνδυνο κακοποιό, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών, και το έσκασε πέρυσι στις 17 Δεκεμβρίου αφού παραβίασε την άδεια που του είχε δοθεί από το σωφρονιστικό κατάστημα. Ως συνεργοί του κατηγορούνται δύο ακόμα ομοεθνείς του, 34 και 43 ετών, οι οποίοι καταζητούνται, ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και το νοικιασμένο αυτοκίνητο του 44χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα Καλάσνικοφ με 3 γεμιστήρες και 74 φυσίγγια, ένα πιστόλι με 2 γεμιστήρες και 56 φυσίγγια, τρία κινητά τηλέφωνα και χρήματα.
Χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και την ανακρίτρια Καλαμάτας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

ΟΙ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ
Τις ληστείες εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας και Οιχαλίας, μετά από συνδυασμό στοιχείων, μαρτυρίες και τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η πρώτη διαπράχθηκε στις 10 Νοεμβρίου σε κατάστημα με είδη δώρων, όπου παράλληλα λειτουργεί ως πρακτορείο μεταφοράς χρημάτων και πληρωμής λογαριασμών, στην Κυπαρισσία. Γύρω στις 8:30 το βράδυ ένας ψηλός και ένας κοντός, που φορούσαν μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό και μιλούσαν σπαστά ελληνικά, εισέβαλαν στο κατάστημα και με απειλές κατάφεραν να αποσπάσουν μικρό χρηματικό ποσό και ορισμένα αντικείμενα, που πωλούνταν εκεί και έπειτα τράπηκαν σε φυγή.
Η άλλη ληστεία έγινε στις 11 Δεκεμβρίου σε πυρηνελαιουργείο στον Μελιγαλά. Με την απειλή όπλου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό, δύο άνδρες, γύρω στις 8 το βράδυ, εισέβαλαν στο πυρηνελαιουργείο. Απείλησαν με όπλο την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και μία υπάλληλο, άρπαξαν τις τσάντες τους, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 5.920 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.