Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 08:30

Μεσσηνία: Λύση για παραβατικότητα ζητούν στα Αρφαρά

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Λύση για παραβατικότητα ζητούν στα Αρφαρά

 

Για παραβιάσεις σε κατοικίες, κτήματα, δίκτυα ύδρευσης, ακόμη και ρευματοκλοπή, κάνουν λόγο στα Αρφαρά, όπου υπάρχει αναστάτωση από την αυξανόμενη παραβατικότητα στην περιοχή, με το συμβούλιο της κοινότητας να ζητά να γίνουν παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να βρεθεί λύση.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αριστοτέλης Ματθαίος στην εισήγησή του για το θέμα περιέγραψε την κατάσταση τονίζοντας ότι:

"Το συμβούλιο της Κοινότητας Αρφαρών για μια ακόμη φορά επανέρχεται στο ζήτημα της παραβατικότητας με αφορμή τις παραβιάσεις σε κατοικίες το τελευταίο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα στον Αγιο Κωνσταντίνο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών. Μεγάλη η αναστάτωση και ο προβληματισμός στους κατοίκους μας. Επιλέξαμε να μείνουμε στον τόπο μας έχοντας σπίτι, κτήματα, κήπους, στάβλους, ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε. Ομως αυτό δεν είναι εφικτό διότι όταν πηγαίνουμε στα κτήματά μας για αγροτικές δουλειές διαπιστώνουμε παραβιάσεις και πρέπει να τοποθετήσουμε φύλακα για να μην μας κλέψουν το πριόνι, τα λοιπά γεωργικά εργαλεία ή ακόμη και το αυτοκίνητο, κλέβουν ό,τι έχει σχέση με σίδερο. Πολλές φορές οι άνθρωποι αυτοί γίνονται επικίνδυνοι καθώς οδηγούν μέσα στο χωριό μας με υψηλή ταχύτητα, είναι ανήλικοι και ενίοτε εξαρτημένοι από ουσίες.

Σας αναφέρουμε ακόμη τα γυμνά καλώδια ρευματοκλοπής που είναι απλωμένα κατά μήκος των αγροτικών δρόμων ή είναι περασμένα σε λάστιχα ύδρευσης πάνω στις ελιές για να μην διακρίνονται. Αυτή η κατάσταση έχει παγιωθεί, εμποδίζοντας τους κατόχους των κτημάτων να προσεγγίσουν τις καλλιέργειές τους, αλλά υπάρχει και κίνδυνος ατυχημάτων. Επίσης κάνουμε γνωστό ότι τα δίκτυα ύδρευσης παραβιάζονται με αποτέλεσμα κάποιοι συνδημότες μας να μένουν από νερό οι οποίοι είναι νόμιμοι και συνεπείς. Ο πρόεδρος επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κάλεσε το συμβούλιο να αποφασίσει.

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα: Ενημερώνει και περιγράφει την ανωτέρω υπάρχουσα κατάσταση και ζητά την ασφάλεια, την προστασία των ιδιοκτησιών, των κατοίκων, και να γίνει παρέμβαση όπου προκύπτει μη νόμιμη ενέργεια, από τις υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα όπως ΕΛΑΣ, ΔΕΗ - ΔΕΔΗΕ, Δήμος Καλαμάτας, ΔΕΥΑΚ”.


NEWSLETTER