Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 09:37

Αστυνομική έρευνα για ψευδείς ειδήσεις και "λάσπη" σε βάρος του δημάρχου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη αναστάτωση και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη δημοτική αρχή, και προσωπικά στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ψευδείς ειδήσεις και φήμες που κυκλοφόρησαν σε όλη την Ελλάδα, ότι έχει συλληφθεί.

Για το λόγο αυτό, όπως ενημέρωσε χθες ο δήμος, ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας Ηλία Αξιοτόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει και να προσκομίσει σχετικό αποδεικτικό υλικό (βίντεο), ώστε άμεσα να κινηθεί διαδικασία προστασίας του από διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου, κάτι που τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει σε γνώση του.
Με την υπόθεση αυτή ασχολείται πλέον η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με πηγές από τη δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος ενημερώθηκε και βρήκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, όπου ένας άνδρας ο οποίος προφανώς παριστάνει τον δημοσιογράφο, μέσα σε άλλες περίεργες αναφορές του, υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει συλληφθεί. Ομως, παράλληλα στον δήμαρχο και σε δημοτικούς συμβούλους έφθασαν μηνύματα από σοβαρά και υπεύθυνα πρόσωπα, από την Αθήνα και από άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και από δημοσιογράφους (και τοπικούς) ότι, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν, έχει συλληφθεί για προσημειωμένα χαρτονομίσματα (για ενδεχόμενη δωροδοκία) και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.
Μετά απ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να ερευνηθεί και να βρεθεί η πηγή από την οποία ξεκίνησε η διασπορά της φήμης και η συκοφάντηση, και να δοθεί ένα τέλος στις ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις.
Γ.Σ.


NEWSLETTER