Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 10:02

3 χρόνια για ακρωτηριασμό του εραστή της νύφης του

Γράφτηκε από την

Σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας 82χρονο, για τον πυροβολισμό και ακρωτηριασμό της αριστερής παλάμης του πρώην εραστή της νύφης του.

 


Ο κατηγορούμενος, πρώην δήμαρχος Αρεόπολης, κρίθηκε ένοχος για τον ακρωτηριασμό, τον Οκτώβριο του 2004, με κυνηγετικό όπλο στο ύψος της παλάμης, του νεαρού άνδρα. Πρωτόδικα το δικαστήριο είχε μετατρέψει την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 4 χρόνων. Χθες ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από την δικηγόρο του Ανθή Μπαλιτσάρη.
Ο παθών, ο οποίος πέθανε το 2008 από καρδιακή προσβολή στα 41 του χρόνια, τον Οκτώβριο του 2006 είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία του γιου του κατηγορουμένου με τον οποίο είχαν συνεχείς προστριβές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δύο οικογένειες - αν και τους συνέδεε κουμπαριά - είχαν διαφορές εξαιτίας της παράνομης σχέσης της νύφης του κατηγορούμενου με τον παθόντα και τον Οκτώβριο του 2004 επιχειρήθηκε η προσέγγιση και λύση των διαφορών τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο παθών κατέβηκε στην Αρεόπολη από την Αθήνα που έμενε το τελευταίο διάστημα πριν τον πυροβολισμό και ακρωτηριασμό του από τον κατηγορούμενο. Στις 18 Οκτωβρίου του 2004, στην πλατεία της Αρεόπολης, ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε με μια μονόκαννη καραμπίνα και το αποτέλεσμα του τραυματισμού ήταν ο ακρωτηριασμός του αριστερού χεριού. Η συνήγορος του κατηγορούμενου είπε στην αγόρευσή της ότι πυροβόλησε βρισκόμενος σε άμυνα, αφού ο παθών κράταγε περίστροφο. Νωρίτερα -είπε- είχε απειλήσει με το συγκεκριμένο περίστροφο τη νύφη του κατηγορούμενου και τα εγγόνια του, φωνάζοντας και απειλώντας έξω από το σπίτι τους, ενώ μόλις τον αντίκρισε στην πλατεία απείλησε και τον ίδιο. Η συνάντησή τους -υποστήριξε η συνήγορος- έγινε τυχαία και ο κατηγορούμενος κρατούσε το κυνηγετικό όπλο επειδή επέστρεφε από το πρωινό κυνήγι. 
Περίπου ένα χρόνο αργότερα, στις 26 Ιουνίου του 2005 ο γιος του κατηγορουμένου, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους έτρωγαν μαζί με συγγενείς και φίλους στο πατρικό σπίτι. Τότε, ο παθών από ένα διπλανό σπίτι τυφλωμένος από ζήλια -σύμφωνα με τα λεγόμενα της Αν. Μπαλιτσάρη-, γιατί πίστεψε πως το ζευγάρι τα ξαναβρήκε, πυροβόλησε με καλάσνικοφ αρκετές φορές προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του κουμπάρου του και γιου του κατηγορουμένου.
Ν.Κ.