Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 09:19

Μεσσηνία: Σκόρπισε τον τρόμο πυροβολώντας με δίκαννο την Αστυνομική Διεύθυνση - Κακουργηματική δίωξη για 37χρονο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Σκόρπισε τον τρόμο πυροβολώντας με δίκαννο την Αστυνομική Διεύθυνση - Κακουργηματική δίωξη για 37χρονο

 

Πανικός επικράτησε έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας όταν το βράδυ της Παρασκευής 37χρονος Ρομά πυροβόλησε δύο φορές με δίκαννο μέσα από το αυτοκίνητό του προς ομόφυλούς του, έχοντας δίπλα του τον 14,5 χρόνων γιο του.

Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανένας, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε ένα περιπολικό της Τροχαίας Καλαμάτας.

Εκείνη την ώρα, η σύζυγος του 37χρονου βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τα άλλα τους παιδιά και μήνυε την οικογένεια των Ρομά, εναντίον των οποίων πυροβόλησε ο πατέρας της οικογένειας. Νωρίτερα, είχαν διασταυρωθεί οι δρόμοι τους στα διόδια των Αρφαρών, ξεκινώντας καβγά. Μετά τους πυροβολισμούς πατέρας και γιος, οι οποίοι διώκονται από κοινού για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, έφυγαν με ταχύτητα και στήθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της Ασφάλειας και δυνάμεις της ΟΠΚΕ για τη σύλληψή τους. Μέσα σε λίγο χρόνο το αυτοκίνητο του δράστη είχε εντοπιστεί στην Αγία Τριάδα στην Καλαμάτα, όπου πατέρας και γιος είχαν βρει καταφύγιο στο σπίτι του 61χρονου παππού της οικογένειας. Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν ώρα για να πείσουν αρχικά τον ανήλικο γιο να βγει από το σπίτι, ενώ αργότερα ακολούθησε και ο πατέρας.

Στην έρευνα στο σπίτι του παππού βρέθηκε το δίκαννο, καθώς και δύο ακόμα και ο 61χρονος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Επίσης, εκτός από τον παππού, τον πατέρα και το γιο στην Αγία Τριάδα συνελήφθησαν για πλημμεληματικές πράξεις οι 4 Ρομά (ένας 28χρονος και οι δύο αδελφές του, 36 και 26 χρόνων, καθώς και ένας ακόμα 21χρονος), εναντίον των οποίων πυροβόλησε ο 37χρονος, και η σύζυγός του.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος με τη γυναίκα και τα παιδιά τους γύριζαν από την Πάτρα και κατευθύνονταν στο σπίτι τους, στην Αγία Τριάδα. Στα διόδια των Αρφαρών διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους με τους 4 προαναφερόμενους ομόφυλούς τους και ακολούθησε μεταξύ τους προστριβή. Μάλιστα, φέρονται ότι στη διαδρομή μέχρι και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας όπου κατευθύνθηκαν για να αλληλομηνυθούν, οι δύο οικογένειες δεν σταμάτησαν να προκαλούν η μία την άλλη. Οταν φτάνοντας έξω από τη Διεύθυνση και αφήνοντας τη γυναίκα του για να παρκάρει ο 37χρονος αντίκρισε και τους άλλους να πηγαίνουν, την άφησε εκεί με τα παιδιά τους και αυτός πήγε στο σπίτι τους στην Αγία Τριάδα, πήρε τον 14,5 χρόνων γιο του και το δίκαννο και επέστρεψε πίσω περιμένοντάς τους να βγουν. Βγαίνοντας οι 4, κι αφού είχαν καταθέσει τη μήνυση, κατευθύνθηκαν προς το πάρκινγκ επισκεπτών όπου είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους. Τότε, ο 37χρονος φέρεται ότι έβαλε μπροστά, κινήθηκε προς το αντίθετο ρεύμα και πυροβόλησε μέσα από το αυτοκίνητο προς το μέρος τους, σε ευθεία βολή.

ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Το Σάββατο και οι 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Καλαμάτας και αφού τους αποδόθηκαν κατηγορίες, οι 6 αφέθηκαν ελεύθεροι. Αντίθετα, ο 37χρονος και ο γιος του, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή για να απολογηθούν. Ο πατέρας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί στις φυλακές, ενώ ο ανήλικος γιος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα. 

Να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό με πυροβολισμούς μεταξύ Ρομά. Αυτός ο τρόπος που έχουν βρει για να λύνουν τις διαφορές τους με τα όπλα, όπως είναι επόμενο τρομάζει -ειδικά όταν αυτό συμβαίνει έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Τέτοια σκηνικά άλλωστε τα οποία θυμίζουν άγρια Δύση, μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχουν τραγική κατάληξη, με ανθρώπινο θύμα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER