Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 08:46

25χρονος με συνεργούς "χτυπούσε" αυτοκίνητα και σπίτια σε Μεσσηνία και Ηλεία

Γράφτηκε από την
25χρονος με συνεργούς "χτυπούσε" αυτοκίνητα και σπίτια σε Μεσσηνία και Ηλεία

 

 

Πάνω από 20.000 ευρώ ήταν το περιουσιακό όφελος που είχε αποκομίσει ένας 25χρονος μαζί με άγνωστους ακόμα συνεργούς του από κλοπές σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και της Ηλείας.

Έπειτα από οργανωμένη έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου - Νέστορος και Κορώνης, προέκυψε πως ο 25χρονος Έλληνας εμπλέκεται σε τουλάχιστον 18 κλοπές και απόπειρες σε σπίτια και αυτοκίνητα σε Πυλία, Τριφυλία και Ηλεία.

Ο νεαρός μαζί με τους συνεργούς του, που ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως, έδρασαν από τις 9 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου διαπράττοντας 11 διαρρήξεις και κλοπές σε οχήματα και ακόμα 3 αντίστοιχες απόπειρες, καθώς και 4 διαρρήξεις - κλοπές σε σπίτια. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων χρήματα, χρυσαφικά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, παλαιά νομίσματα, είδη ρουχισμού, προσωπικά έγγραφα κ.ά., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται επίσης ένας 50χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να είχε βοηθητική δράση στην ομάδα.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.


NEWSLETTER