Τετάρτη, 08 Μαϊος 2013 08:15

Στο κέντρο της Καλαμάτας: Από διαρροή προπανίου η έκρηξη στο χρυσοχοείο

Γράφτηκε από την
Στο κέντρο της Καλαμάτας: Από διαρροή προπανίου η έκρηξη στο χρυσοχοείο

Σε διαρροή προπανίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καλαμάτας, λίγο μετά τις 9 το πρωί του Μεγ. Σαββάτου, στην  οδό Κολοκοτρώνη: Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αστυνομίας, ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΑΔΑ.

Πάντως μέχρι και χθες οι ζημιές από την έκρηξη δεν είχαν αποκατασταθεί σε πολλά καταστήματα, καθώς μεσολάβησε η αργία του Πάσχα. Σε κάποια τα ρολά ήταν κατεβασμένα και οι προθήκες άδειες, ενώ σε κάποια άλλα είχαν τοποθετηθεί πρόχειρα χαρτόνια, γιατί δεν υπήρχε ο χρόνος για να αντικατασταθούν οι τζαμαρίες.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο κοσμημάτων και η χρήση μπουκάλας προπανίου είναι κάτι το συνηθισμένο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Ε" ο πυροσβέστης ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο κατέθεσε στην Ασφάλεια Καλαμάτας ότι η βαλβίδα της μπουκάλας ήταν ανοιχτή. Επίσης, το κλιμάκιο πυροτεχνουργών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας που ερεύνησε το κατεστραμμένο κατάστημα δεν βρήκε υπολείμματα ή άλλο ίχνος από εκρηκτικό μηχανισμό. Συνολικά 27 καταστήματα υπέστησαν ζημιές, ενώ το εργαστήριο κοσμημάτων καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ένα φαρμακείο και ένα κατάστημα με οπτικά που βρίσκονται δίπλα έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές. Από το ατύχημα τραυματίστηκε, ευτυχώς, ελαφρά ένας περαστικός από θραύσματα γυαλιού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς όμως να χρειαστεί νοσηλεία.
 
Ν.Κ.


NEWSLETTER