Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 08:30

Μεσσηνία: Σύλληψη 53χρονης από τη Βουλγαρία για τηλεφωνική απάτη

Μεσσηνία: Σύλληψη 53χρονης από τη Βουλγαρία για τηλεφωνική απάτη

Σε έξαρση φαίνεται ότι βρίσκεται και πάλι το γνωστό φαινόμενο με τις τηλεφωνικές απάτες.

Το πρωί της Δευτέρας μια 53χρονη Βουλγάρα συνελήφθη στην Καλαμάτα ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, γιατί με άγνωστο συνεργό της, ο οποίος αναζητείται, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με μια 47χρονη υποτίθεται από το νοσοκομείο, λέγοντας ότι η κόρη της έσπασε το πόδι της και για να τη χειρουργήσουν θέλουν χρήματα και χρυσαφικά.

Η γυναίκα δεν πείστηκε για το δήθεν ατύχημα, αλλά προσποιήθηκε πως το πιστεύει και ενημέρωσε την Αστυνομία. Ετσι, όσο διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις με τους απατεώνες για την παραλαβή των χρημάτων σε προκαθορισμένο σημείο μέσα στην Καλαμάτα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ετοιμάζονταν να συλλάβουν όποιον πήγαινε να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό. Μάλιστα, οι απατεώνες ζήτησαν αρχικά 27.000 ευρώ  και χρυσαφικά για να γίνει το χειρουργείο, και όταν πια νόμισαν πως τα είχαν καταφέρει, ορίστηκε το σημείο του ραντεβού.

Η 53χρονη Βουλγάρα πήγε να εισπράξει τα χρήματα και συνελήφθη. Κατά τη σύλληψή της, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή της 320 ευρώ, ποσό το οποίο κατάσχεσαν ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Επίσης, κατάσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα αυτοκίνητο, επίσης ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Επιπλέον, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση, οι δύο απατεώνες είχαν διαπράξει με το ίδιο πρόσχημα ακόμα 5 απόπειρες απάτης στην Καλαμάτα και την Αθήνα.