Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 10:33

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ανατίναζε ΑΤΜ σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Γράφτηκε από την
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ανατίναζε ΑΤΜ σε Μεσσηνία και Αργολίδα

Στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών σε Μεσσηνία και Αργολίδα αρπάζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ένας 35χρονος από την Κέρκυρα και δύο Ρουμάνοι 42 και 47 ετών, οι οποίοι από την παράνομη δράση τους είχαν αποκομίσει τουλάχιστον το ποσό των 174.000 ευρώ. Σε βάρος τους ήδη σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε συγκροτηθεί τον Ιούνιο του 2021 είχαν βάλει στο στόχαστρο ΑΤΜ, που ήταν κυρίως εγκατεστημένα στον εξωτερικό χώρο σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων. Κατά το χρονικό διάστημα από τις 26 Ιουνίου έως και τις 8 Αυγούστου 2021 ανατίναξαν με χρήση εκρηκτικών υλών τρία ΑΤΜ στη Στούπα και ένα στο Άργος.

Να θυμίσουμε ότι σε μία από τις περιπτώσεις της Στούπας, στο ΑΤΜ υπήρχε εγκατεστημένο ειδικό σύστημα ασφαλείας και έτσι μετά την έκρηξη τα χαρτονομίσματα καταστράφηκαν αφού χρωματίστηκαν με ειδική μπογιά.

Οι αστυνομική της Ασφάλειας Καλαμάτας κατάφεραν να εξακριβώσουν την ταυτότητα των δραστών αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, σε συνδυασμό με ευρήματα και πειστήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

 

 


NEWSLETTER