Σάββατο, 08 Ιουνίου 2013 08:15

Ελεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Μεσσηνία: Στόχος ενεχυροδανειστήρια και μάντρες με παλιοσίδερα

Γράφτηκε από την
Ελεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Μεσσηνία: Στόχος ενεχυροδανειστήρια και μάντρες με παλιοσίδερα

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο νομό, με ελέγχους σε μάντρες με παλιοσίδερα και σε ενεχυροδανειστήρια από ειδικά κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα.

Μάλιστα οι πρώτοι έλεγχοι που έγιναν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, είχαν ως αποτέλεσμα και δύο συλλήψεις: ενός υπεύθυνου εταιρείας εμπορίας παλιοσίδερων και του ιδιοκτήτη μιας άλλης γιατί τις λειτουργούσαν χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε πλήθος φορολογικών και ασφαλιστικών παραβάσεων σε μάντρες με παλιοσίδερα και σε ενεχυροδανειστήρια στη Μεσσηνία. Επίσης εκτός των δύο συλλήψεων έγινε και μια τρίτη, ενός υπαλλήλου εταιρείας για χρέη προς το Δημόσιο. Τα κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν ελέγχους στις εξής επιχειρήσεις εμπορίας παλιοσίδερων: Σε ατομική επιχείρηση στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, διαπιστώθηκε η λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης. Επιπλέον διαπιστώθηκε και διοικητική παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, που αφορά στη μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων. Σε ατομική επιχείρηση στην Καλαμάτα, διαπιστώθηκε η λειτουργία της επιχείρησης χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Σε εταιρεία εμπορίας παλαιών σιδήρων στη θέση Ρίνα Μεσσηνίας, διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου και διοικητική παράβαση, ως προς τη μη υποβολή δηλώσεων απόδοσης τελών χαρτοσήμου για το δ’ τρίμηνο του 2012 και το α’ τρίμηνο του 2013. Επιπλέον, συνελήφθη ένας υπάλληλος της εταιρείας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του προκαταρκτική παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο. Σε εταιρεία στο Μελιγαλά, διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

Ενεχυροδανειστήρια:

Στην έδρα ατομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα, διαπιστώθηκαν οι εξής διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας: α) μη υποβολή δήλωσης απόδοσης τελών χαρτοσήμου για το α’ τρίμηνο του 2013, β) μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού και γ) μη έκδοση ενός στοιχείου διακίνησης. Επίσης, προέκυψε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

Σε υποκατάστημα ατομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, όπως: α) μη υποβολή δήλωσης απόδοσης τελών χαρτοσήμου για το α’ τρίμηνο του 2013, β) μη υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για το α’ τρίμηνο 2013 και γ) μη έκδοση ενός στοιχείου διακίνησης.

Ατομική επιχείρηση στην Καλαμάτα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε έχοντας παραβιάσει τους όρους λειτουργίας της, πράξη για την οποία υποβλήθηκε σχετική έκθεση Αρχής από την Ασφάλεια Καλαμάτας.

 

Σε ατομική επιχείρηση στην Καλαμάτα διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου. 


NEWSLETTER