Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 08:09

Καλαμάτα: Εκλεψαν καταλύτες από 19 αυτοκίνητα

Γράφτηκε από την

 

Τους καταλύτες από 19 αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τον Αρι και περιοχές μέσα στην Καλαμάτα, φέρεται να έκλεψε ένας 38χρονος Ρομά, από πέρυσι 1 Δεκεμβρίου έως και φέτος 2 Φεβρουαρίου, έχοντας για συνεργό μία 27χρονη ομόφυλή του, η οποία κράταγε τσίλιες.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας σε βάρος των δύο για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, περιλαμβάνεται και μία απόπειρα κλοπής καταλύτη.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια που διεξήγαγε την έρευνα και οδηγήθηκε στους δράστες μέσα από βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρίες, ο 38χρονος από τη Μεσσήνη και η 27χρονη από την Αττική, είχαν αποκομίσει από την πώληση των κλεμμένων καταλυτών ποσό που ξεπερνά τα 8.000 ευρώ. 

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι χτυπούσαν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας έβρισκαν εύκαιρο αυτοκίνητο ή αυτοκίνητα. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή της νύχτας επέλεγαν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, αλλά και σε δρόμους μέσα στην πόλη, καθώς και στον Αρι. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες οι δύο συνεργοί πάρκαραν το δικό τους αυτοκίνητο με τέτοιο τρόπο ώστε να κρύβει τη θέα προς το αυτοκίνητο από το οποίο έκοβαν και αφαιρούσαν τον καταλύτη. Συνολικά είχαν διαπράξει 19 κλοπές καταλυτών και 1 απόπειρα κλοπής καταλύτη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.