Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 09:05

Κύκλωμα κυβερνοαπατεώνων: Εξαπάτησαν ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων στη Γιάλοβα

Γράφτηκε από την

 

Προφασιζόμενοι την κράτηση δωματίου οι κυβερνοαπατεώνες του κυκλώματος με λεία 2.050.000 ευρώ είχαν εξαπατήσει στις 14 Μαΐου μια 37χρονη ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων στη Γιάλοβα.

Συγκεκριμένα, με το πρόσχημα ότι θέλουν να κλείσουν δωμάτιο και να δώσουν προκαταβολή κατάφεραν και έκλεψαν από τον τραπεζικό της λογαριασμό 49.000 ευρώ, τα οποία μετέφεραν στους λογαριασμούς ενός 28χρονου και ενός 29χρονου money mules (μεταφορείς παράνομου χρήματος) από την Αθήνα, που είχαν στρατολογηθεί από μέλη του κυκλώματος.

Η απάτη είχε εξιχνιαστεί από την Ασφάλεια Καλαμάτας και συμπεριελήφθη στη δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, απάτη με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, πλαστογραφία πιστοποιητικών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εξόδων - την οποία διαβίβασε την Πέμπτη η Ασφάλεια Τρίπολης στον εισαγγελέα Κορίνθου και αφορούσε στη δράση 7μελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η υπηρεσία μετά από πολύμηνη έρευνα, με ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Κορινθίας και της Βοιωτίας.  

Ειδικότερα, στην απάτη που αφορά στη Μεσσηνία, οι κυβερνοαπατεώνες απέσπασαν τους προσωπικούς κωδικούς e-banking της παθούσας μέσω μηνύματος που της απέστειλαν, στο οποίο περιέχετο υπερσύνδεσμος (link). Όταν η παθούσα “κλίκαρε” τον σύνδεσμο οδηγήθηκε σε πλασματική (αληθοφανή) ιστοσελίδα της τράπεζάς της, καταχωρώντας τα τραπεζικά της στοιχεία. Έπειτα, οι απατεώνες, οι οποίοι φέρονται να είχαν διαπράξει από πέρυσι τον Οκτώβριο 85 ηλεκτρονικές απάτες σε όλη την επικράτεια, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που είχαν υποκλέψει, έκαναν τη μεταφορά των 49.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της 37χρονης, στους λογαριασμούς των δύο συνεργών τους.

Όπως ήδη έγραψε από χθες η “Ε”, η αστυνομική έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης συνεχίζεται και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να διαβιβαστεί και συμπληρωματική δικογραφία στην εισαγγελία Κορίνθου, οπότε αστυνομικές πηγές αφήνουν ανοιχτό να υπάρχουν σε αυτή και άλλες περιπτώσεις Μεσσηνίων εξαπατηθέντων.