Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 18:01

Καλαμάτα: Εκλεψε κάρτες και πήγε για... Τζόκερ!

Γράφτηκε από την

 

Σε πρακτορείο πήγε και… έπαιξε με την τύχη του ένας 25χρονος Ρομά, ο οποίος κατηγορείται από την Ασφάλεια Καλαμάτας ότι την περασμένη Κυριακή έκλεψε από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Παραλιακή της Καλαμάτας 50 ευρώ και 2 τραπεζικές κάρτες, που στη συνέχεια χρέωσε 70 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια!

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και απάτη με υπολογιστή, στο σκέλος που αφορά τις ανέπαφες συναλλαγές που έκανε με τις τραπεζικές κάρτες. Η εξιχνίαση της εν λόγω υπόθεσης έγινε δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη, οπότε παράλληλα διεξαγόταν αστυνομική εξόρμηση στη Μεσσηνία.

Κατά τη διάρκειά της συνελήφθησαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού συνολικά 26 άτομα, μεταξύ τους και ακόμα 3 ανιθαγενείς Ρομά για μη έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, που πρακτικά σημαίνει ότι οι συλληφθέντες δεν έχουν ποτέ εγγραφεί σε Δημοτολόγιο γιατί δεν έχει δηλωθεί η γέννησή τους και άρα δεν υπάρχουν για το ελληνικό κράτος. Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν: 2 Έλληνες και μια Ελληνίδα για ναρκωτικά, από τους οποίους κατασχέθηκαν συνολικά 0,7 γραμ. χασίς, 2,6 γραμ. ηρωίνης και 25 ναρκωτικά χάπια. 5 Έλληνες Ρομά για ρευματοκλοπή. 9 Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του ΚΟΚ και 5 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.