Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 09:06

Πρωταθλήτρια τροχαίων δυστυχημάτων η Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Πρωταθλήτρια τροχαίων δυστυχημάτων η Μεσσηνία

 

Στη Μεσσηνία και την Κορινθία καταγράφηκαν το 1ο επτάμηνο του τρέχοντος έτους τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στη Μεσσηνία καταγράφηκαν από τον περασμένο Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο 9 θανατηφόρα τροχαία.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το 1ο επτάμηνο φέτος σημειώθηκαν 183 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 22 άτομα, ενώ 19 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 193 τραυματίστηκαν ελαφρά.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Ιούλιο, σε συνολικά 38 τροχαία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 2 θανατηφόρα τροχαία στα οποία σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι. Τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο συνέβησαν επίσης 3 ατυχήματα με 4 σοβαρά τραυματίες, ενώ σημειώθηκαν και 33 τροχαία (τα 2 στη Μεσσηνία) με 46 ελαφρά τραυματίες, από τους οποίους οι 2 τραυματίστηκαν σε τροχαία που συνέβησαν στους μεσσηνιακούς δρόμους. Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η παραβίαση προτεραιότητας, η τήρηση απόστασης ασφαλείας και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε προ μερικών ημερών στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία για τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα κατά το 1ο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, τα περισσότερα τροχαία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκαν τον Απρίλιο και τα λιγότερα τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία των τροχαίων ανά περιφερειακή ενότητα από τον περασμένο Ιανουάριο έως και τον Μάιο, έχουν ως εξής:

Στην Αργολίδα, καταγράφηκαν 28 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους 2 άτομα και τραυματίστηκε σοβαρά ένα, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 32.

  • Στην Αρκαδία, σημειώθηκαν 29 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και καταγράφηκε ένας νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα.
  • Στην Κορινθία, καταγράφηκαν 43 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 7 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά 6 άτομα και οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 42.
  • Στη Λακωνία, συνέβησαν 8 τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ισάριθμα άτομα.
  • Στη Μεσσηνία, καταγράφηκαν 18 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και οι νεκροί έφθασαν τους 5, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά 3 άτομα και άλλα 13 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Όσον αφορά στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, αυτές ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η αντικανονική προσπέραση, η παραβίαση της προτεραιότητας, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κλπ.

Ν.Κ.


NEWSLETTER