Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 22:07

Τέσσερις νεκροί σε τροχαία τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Τέσσερις νεκροί σε τροχαία τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 52 τραυματίστηκαν -εκ των οποίων οι 4 στη Μεσσηνία- στην άσφαλτο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον περασμένο Αύγουστο, σε συνολικά 36 τροχαία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα που μας πέρασε έγιναν 4 θανατηφόρα τροχαία στα οποία σκοτώθηκαν ισάριθμοι άνθρωποι. Τον περασμένο μήνα στην Πελοπόννησο συνέβησαν επίσης 4 ατυχήματα με 5 σοβαρά τραυματίες. Το ένα από αυτά συνέβη στους δρόμους της Μεσσηνίας, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνθρωπος. Επίσης, σημειώθηκαν και 28 τροχαία με 47 ελαφρά τραυματίες, από τους οποίους οι 3 τραυματίστηκαν σε τροχαία που συνέβησαν στους μεσσηνιακούς δρόμους.  
Όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η παραβίαση προτεραιότητας και η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Αύγουστο συγκροτήθηκαν 581-συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.759 αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 217 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.344 επικίνδυνες παραβάσεις από τις οποίες οι 1.617 για υπερβολική ταχύτητα και οι 433 για μη χρήση του κράνους και της ζώνης ασφαλείας.

 

 


NEWSLETTER