Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 10:36

29χρονος βρέθηκε πνιγμένος στη Νέδα

Γράφτηκε από τον

Σε τραγωδία κατέληξε η εξόρμηση πέντε φίλων από την Αθήνα στη Νέδα, καθώς ένας από αυτούς, ο 29χρονος Γεώργιος Τερζόπουλος, έχασε τη ζωή του παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ενώ κολυμπούσε στην περιοχή Στόμιο του ποταμού, λίγο πιο κάτω από τους καταρράκτες.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, όλοι μαζί οι φίλοι είχαν πάει από την προηγούμενη μέρα στη Νέδα και είχαν κατασκηνώσει εκεί προκειμένου να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν το ποτάμι. Το μεσημέρι της Τετάρτης ο άτυχος νέος κολυμπούσε μαζί με έναν ακόμη φίλο του στο Στόμιο: ένα σημείο όπου σμίγουν δύο πλαγιές του βουνού. Κάποια στιγμή ο 29χρονος έμεινε πίσω. Οταν ο φίλος του έφτασε στην άκρη του ποταμού δεν τον είδε, κι έτσι  άρχισε να τον αναζητά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αρχές και έφτασαν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ξεκινώντας έρευνες χωρίς όμως να μπορούν να τον εντοπίσουν. Ετσι κλήθηκε η ΕΜΑΚ και έφτασαν από την Αθήνα 3 δύτες, οι οποίοι αργά το βράδυ εντόπισαν νεκρό το 29χρονο άντρα στον πυθμένα του ποταμού. Το έργο της ανάσυρσής του ήταν αρκετά δύσκολο και ολοκληρώθηκε μετά από αρκετή ώρα. 

Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από τις αρχές ζητήθηκε η διενέργεια νεκροψίας, η οποία θα γίνει από την ιατροδικαστική υπηρεσία, προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Στην τοπική κοινωνία, όπως είναι φυσικό, η είδηση αυτή προκάλεσε σοκ - καθώς είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα στο ποτάμι, αν και είναι η Νέδα κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες.

Κ.Μπ.