Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 09:03

Συγκλονίζει ο γιος του ζευγαριού από τη Μπούκα Μεσσήνης: “Συγχωρώ τον πατέρα μου, δεν έφταιγε για το έγκλημα” (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Μεσσήνης μετά το έγκλημα που αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Μπούκα με δράστη και μετέπειτα αυτόχειρα τον 81χρονο Γιώργο Ταστανίδη, που σκότωσε την 61χρονη σύζυγό Άννα του μέσα στο σπίτι τους.

Συγκλονιστικά είναι και τα λόγια με τα οποία μίλησε χθες στην εκπομπή “Live News” του Mega, ο 40χρονος γιος του ζευγαριού, Νεκτάριος Ταστανίδης, που βρέθηκε στην άκρως σκληρή θέση να αντικρίσει νεκρούς τους γονείς του και μάλιστα με έναν τέτοιο βάναυσο τρόπο.

“Συγχωρώ τον πατέρα μου, δεν έφταιγε για το έγκλημα” ανέφερε ο 40χρονος και συνέχισε: “Ο πατέρας μου που είναι ο θύτης δεν το αξίζει γιατί δεν έχει κάνει τέτοια ζωή, εγώ τον έχω συγχωρέσει ήδη γιατί ξέρω ότι δεν ήταν ο πατέρας μου αυτός που το έκανε, ήταν κάτι άλλο στο μυαλό του, κάτι χάλασε. Δεν έχω θυμό, ούτε εγώ, ούτε η αδελφή μου. Όλη η οικογένεια ξέρουμε ποιος ήταν ο πατέρας μου και όσοι τον τον ξέρουν. Όποιοι τους ξέρουν τους γονείς μου, ξέρουν ποιοι ήταν”.

Ο γιος του ζευγαριού, το οποίο κηδεύτηκε χθες στο Κοιμητήριο Καλαμάτας, δεν δίστασε να αναφερθεί στα ψυχολογικά προβλήματα, που αντιμετώπιζε ο πατέρας του (υπήρξε ψάλτης στους Τρεις Ιεράρχες της Μεσσήνης) και τα οποία όπως φαίνεται ήταν αυτά που “πυροδότησαν” έναν άλλο εαυτό στον 81χρονο.

“Ταλαιπωρούνταν με ψυχολογικά προβλήματα, είχαμε γυρίσει γιατρούς, έπαιρνε αγωγές και νομίζαμε πως πήγαινε καλά” σημειώνει ενώ σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του εξομολόγησης επεσήμανε: “Υπάρχει μια θεωρία που τώρα συζητάμε και με τους γιατρούς μήπως ήταν σε πρόδρομο Πάρκινσον, που όπως έμαθα και εγώ τώρα έχει παραισθήσεις στην αρχική του μορφή. Πιθανόν να είδε και κάτι άλλο στο μυαλό του […] Πιθανόν να γύρισε σε μανιοκατάθλιψη”.

Για το εάν ο πατέρας του ήταν επιθετικός και εάν υπήρχαν στιγμές έντασης ανάμεσα στο ζευγάρι ο γιος τους είπε: “Είμαι 40 χρόνων και τους γονείς μου ίσως μόνο μια φορά τους είδα να τσακώνονται. Ο πατέρας μου δεν ήταν επιθετικός. Πάντα ήταν ένα αρνί”.

Κλείνοντας τα όσα είπε στον τηλεοπτικό αέρα του Mega, ο 40χρονος ανέφερε: “Ενάρετοι ήταν και οι δύο γονείς μου σε όλη τους τη ζωή, απλά χάλασε το μυαλό του πατέρα μου”.