Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 11:52

Τρεις συλλήψεις στην Αττική για κατοχή περίπου 28 κιλών κάνναβης, 270 δενδρυλλίων χασίς και ποσότητας κοκαΐνης

Γράφτηκε από την
Τρεις συλλήψεις στην Αττική για κατοχή περίπου 28 κιλών κάνναβης, 270 δενδρυλλίων χασίς και ποσότητας κοκαΐνης

Περισσότερα από 28 κιλά κάνναβης και 270 φυτά κάνναβης βρέθηκαν στην κατοχή δύο ανδρών, ηλικίας 29 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δύο συλληφθέντες διακινούσαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες ναρκωτικές και αναβολικές ουσίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία οι δύο άνδρες καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους και στην συνέχεια διακινούσαν την παραγόμενη ποσότητα σε εξαρτημένα άτομα. Παράλληλα διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και αναβολικών ουσιών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων και σε μία αποθήκη, οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 165 γραμμάρια κάνναβης, 276 φυτά κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους, 45 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, συνολικού βάρους 41,8 γραμμαρίων, 391 αναβολικά δισκία, 15 φιαλίδια που περιείχαν ποσότητες υγρής τεστοστερόνης, δύο ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 29.350 ευρώ, καθώς και εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι συλληφθέντες υπολογίζεται στα 350.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Σε μία άλλη υπόθεση, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου συνέλαβαν σε περιοχή της Αττικής έναν 42χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περίπου τρία κιλά κάνναβης, ενώ όπως προέκυψε από τις έρευνες,ο συλληφθείς διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 42χρονου, καθώς και σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο κιλά και 263 γραμμάρια κάνναβης, 666,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα), 66,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 995 τρικάκια, εμποτισμένα με LSD και 70 φιαλίδια πουν παρείχαν έλαιο κάνναβης.

Ο 42χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου συνεχίζουν τις έρευνες σχετικά με την δράση του συλληφθέντα.

 

ΑΠΕ


NEWSLETTER