Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2013 19:45

Συνελήφθη 68χρονος βοσκός για 85 πυρκαγιές στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την
Συνελήφθη 68χρονος βοσκός για 85 πυρκαγιές στον Ταΰγετο

Μετά από ημέρες αναζήτησης στον Ταΰγετο οι άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας, μαζί με συναδέλφους τους της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και Αρκαδίας, βρήκαν και συνέλαβαν σήμερα μετά τις 4 τα ξημερώματα έναν 68χρονο βοσκό, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε 85 φωτιές σε βοσκοτόπια σε δύσβατες περιοχές του βουνού, πάνω από την Πολιανή.

 

Οπως αναφέρουν πληροφορίες ο βοσκός θεωρείτο από τις Αρχές ως ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο, καθώς κατά το παρελθόν είχε πυροβολήσει αστυνομικούς. Μάλιστα σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακριτικής αρχής Καλαμάτας, το οποίο εκδόθηκε στις 28 Αυγούστου για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με όσα μάθαμε ο φερόμενος ως εμπρηστής ζει στο βουνό σαν ερημίτης και κατάγεται από την Αρτεμισία. Για πολλά χρόνια ζούσε απομονωμένος με τα ζώα του στην περιοχή "Μεγάλη Λάκα". Εκεί τον βρήκαν οι αστυνομικοί, σε ένα παράπηγμα όπου ζούσε δίπλα στο μαντρί του. Μέσα στο παράπηγμα βρήκαν και μια καραμπίνα για την οποία δεν είχε άδεια.

Ο βοσκός οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς υποστήριξε ότι έβαζε τις φωτιές για να κρατάει ανοιχτά τα μονοπάτια στο βουνό. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν θα έκαιγε τον τόπο που ζει και βόσκει τα ζώα του.

 




NEWSLETTER