Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 18:05

Σύλληψη τριών νεαρών για κλοπές σε αυτοκίνητα σε Μαντίνεια, Αλμυρό και Δυτική Παραλία

Σύλληψη τριών νεαρών για κλοπές σε αυτοκίνητα σε Μαντίνεια, Αλμυρό και Δυτική Παραλία

Τρεις 18χρονοι Ρομά συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Καλαμάτας το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στη Δυτική Παραλία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ως ύποπτοι για 4 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε αυτοκίνητα παραθεριστών, που φέρονται να διέπραξαν σε διάστημα 27 ημερών στη Μικρή Μαντίνεια, το Αλμυρό και τη Δυτική Παραλία.

Οι νεαροί διαρρήκτες, κάτοικος Άρη Μεσσηνίας ο ένας και από την Αρκαδία οι άλλοι δύο, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια Καλαμάτας.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι προτιμούσαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κοντά σε παραλίες και παραθεριστικές κατοικίες, και αφού έσπαζαν ένα από τα τζάμια του οχήματος έκλεβαν από μέσα χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα -ενώ το μόνο που βρέθηκε από τα κλεμμένα αντικείμενα και αποδόθηκε ήταν ένα ασύρματο ηχείο.
Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα από τη σύλληψή τους, μια απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας.

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ
Πιο αναλυτικά, οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται ότι διέπραξαν την πρώτη κλοπή στις 27 του περασμένου Ιουλίου στη Μικρή Μαντινεία, οπότε έσπασαν το παράθυρο οχήματος και πήραν από μέσα μια τσάντα που περιείχε 500 ευρώ, ηλεκτρονικό τσιγάρο, έγγραφα και εργαλεία. Ακολούθησε, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μια νέα κλοπή με τον ίδιο τρόπο την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, επίσης στη Μικρή Μαντίνεια. Σε αυτή την περίπτωση κατηγορούνται ότι άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητο ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες και 87 ευρώ σε μετρητά. Η επόμενη κλοπή φέρεται να έγινε την περασμένη Δευτέρα 21 του μήνα, οπότε παραβιάζοντας το παράθυρο αυτοκινήτου στη Μικρή Μαντίνεια, αφαίρεσαν ρούχα, ανάμεσα στα οποία και ένα παντελόνι που στις τσέπες του ο κάτοχος δήλωσε ότι είχε ένα ρολόι και 80 ευρώ. Επίσης, από το ίδιο αυτοκίνητο κατηγορούνται ότι έκλεψαν 750 ευρώ, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα. Την ίδια μέρα, οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται ότι με τον ίδιο τρόπο διέρρηξαν αυτοκίνητο και στο Αλμυρό, απ’ όπου έκλεψαν 50 ευρώ σε μετρητά και το ασύρματο ηχείο, που οι αστυνομικοί βρήκαν κατά τη σύλληψή τους. Η δράση τους έκλεισε με την απόπειρα κλοπή του αυτοκινήτου την ίδια μέρα στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, όπου επέστρεψαν την επομένη και συνελήφθησαν.
Σημειώνεται ότι στα ίχνη των τριών κατηγορούμενων ως δραστών των προαναφερόμενων κλοπών, οι αστυνομικοί έφτασαν από την αξιοποίηση μαρτυριών και βιντεοληπτικού υλικού.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 395 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο οποίο βρέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο.
Ν.Κ.