Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 12:06

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Λετονοί συνελήφθησαν με 2.800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στις αποσκευές τους!

Σχεδόν 2.800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων είχαν στις αποσκευές τους δύο 19χρονοι Λετονοί, που επιχείρησαν χθες βράδυ να ταξιδέψουν αεροπορικώς από την Καλαμάτα για το Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι δύο νεαροί προσπάθησαν να περάσουν τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων με τις αποσκευές τους, αλλά έγιναν αντιληπτοί κατά τον έλεγχο ασφαλείας στο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Ειδικότερα ο ένας είχε στη βαλίτσα του 1.290 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και ο άλλος αντίστοιχα 1.490, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα 2.780 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν και οι δύο 19χρονοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στη Μεσσηνία

Τα κατασχεμένα πακέτα θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.