Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 22:52

Μεσσηνία: Μπάζα 243.000 ευρώ μέσα σε 4 λεπτά από το ΑΤΜ στο Πεταλίδι (βίντεο-φωτογραφίες)

Μεσσηνία: Μπάζα 243.000 ευρώ μέσα σε 4 λεπτά από το ΑΤΜ στο Πεταλίδι (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Με μπάζα 243.000 ευρώ μέσα σε μόλις 4 λεπτά έφυγαν τα ξημερώματα της Τετάρτης από το Πεταλίδι τρεις κουκουλοφόροι, αφού ανατίναξαν το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.

Όλα έγιναν στις 3:40 π.μ., όταν αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας πλησίασε το ΑΤΜ, που είναι εγκατεστημένο στην πρόσοψη αρτοποιείου, στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο εργαζόμενοι.

ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΑΝ

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τρία άτομα με κουκούλες και φορώντας όλοι λευκές ομοιόμορφες στολές και έχοντας όπλο στην κατοχή τους -  χωρίς πάντως να το χρησιμοποιήσουν ως ευθεία απειλή- ζήτησαν από τους εργαζόμενους να φύγουν από το κατάστημα και να κατευθυνθούν προς την πλατεία, λέγοντας μάλιστα ότι αν υπακούσουν δεν θα τους πειράξουν.

Έτσι κι έγινε, με τους τρεις κουκουλοφόρους να επιχειρούν να απομονώσουν αρχικά το σύστημα περιμετρικής ασφάλεια του ΑΤΜ πιθανόν με τροχό και στη συνέχεια να τοποθετούν εκρηκτικό μηχανισμό και να το ανατινάσσουν.

Η έκρηξη αναστάτωσε τη γύρω περιοχή με τους περιοίκους μέσα στη νύχτα να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους, αλλά ήδη οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή με το αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Από την έκρηξη μάλιστα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο αρτοποιείο, ενώ έσπασε και η τζαμαρία γειτονικού φροντιστηρίου.

Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία και στελέχη της Ασφάλειας Καλαμάτας συνοδευόμενα από πυροτεχνουργούς έφτασαν στο σημείο συλλέγοντας κάθε στοιχείο, που θα μπορέσει να οδηγήσει στην ταυτότητα και στα ίχνη των δραστών. Παράλληλα πέρα από τις καταθέσεις, που ελήφθησαν από περιοίκους, αναζητήθηκε και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων με σκοπό να αξιοποιηθεί κάθε πλάνο που θα μπορούσε με οποιοδήποτε τρόπο να βοηθήσει την Ασφάλεια Καλαμάτας στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη πάντως στην αγροτική περιοχή Μπούμπουκας στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου βρέθηκε ένα καμένο αυτοκίνητο, το οποίο θεωρείται ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, επιχειρώντας με την πυρπόλησή του να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Εικάζεται δε ότι είχαν καλά μελετήσει τη διαφυγή τους, καθώς προφανώς χρησιμοποίησαν αγροτικούς δρόμους γύρω από το όρος Λυκόδημο για να διαφύγουν.

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Ασφάλεια Καλαμάτας φαίνεται ήδη να έχει συγκεντρώσει αρκετά σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση, με τους δράστες πάντως να φαίνεται ότι έχουν έρθει από άλλη περιοχή εκτός Μεσσηνίας.

Ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν δείχνει ότι κινήθηκαν βάσει ενός καλά οργανωμένου και μελετημένου σχέδίου, καθώς φαίνεται μεταξύ άλλων να γνώριζαν ότι το ΑΤΜ είχε ανεφοδιαστεί με χρήματα τη Δευτέρα. Την οργάνωσή τους επίσης δείχνει τόσο ο τρόπος με τον οποίο έκρυψαν τα χαρακτηριστικά τους, όσο και το σχέδιο διαφυγής που ακολούθησαν.