Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 17:20

Καλαμάτα: Σύλληψη δύο Ρομά για απόπειρα κλοπής

Δύο Ρομά, μία 24χρονη και μία 51χρονη, συνέλαβαν αστυνομικοί το απόγευμα της Τρίτης καθώς κρίθηκαν ύποπτες για πιθανή απόπειρα κλοπής το πρωί της προηγούμενης μέρας, σε διαμέρισμα στην οδό Δημοκρίτου, στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο γυναίκες είχαν προσπαθήσει ξανά να διαρρήξουν άλλα δύο διαμερίσματα στις 25 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, οι δύο συλληφθείσες γύρω στις 11 το πρωί της περασμένης Τρίτης φαίνεται ότι τράβηξαν την προσοχή ενοίκου στην πολυκατοικία της οδό Δημοκρίτου, που ειδοποίησε την Αστυνομία γιατί έκρινε ύποπτο το πώς μπήκαν στο κτήριο, αλλά και τον τρόπο που περιφέρονταν και περιεργάζονταν τα διαμερίσματα. Μάλιστα, ο καταγγέλλων έδωσε λεπτομερή περιγραφή στην άμεση δράση των δύο γυναικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς την επομένη και προσήχθησαν στο Τμήμα. Επιπλέον, φέρονται ότι είναι οι ίδιες που συγγενής ενός ιδιοκτήτη διαμερίσματος είχε αναφέρει στην Αστυνομία πως στις 25 του περασμένου Σεπτεμβρίου τις είδε να προσπαθούν να το διαρρήξουν και μόλις τον αντιλήφθηκαν, διέφυγαν. Το ίδιο κατηγορούνται ότι έκαναν και με δεύτερο διαμέρισμα την ίδια μέρα σε άλλη πολυκατοικία, αλλά και πάλι τις κυνήγησαν. Μάλιστα, οι δύο συλληφθείσες φέρονται ότι έχουν αναγνωριστεί από μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη των δύο γυναικών έγινε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στο νομό, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Την ίδια μέρα συνελήφθησαν επίσης ένας 23χρονος Έλληνας στην Καλαμάτα για ένα τσιγαριλίκι χασίς, 6 Ρομά για ρευματοκλοπή και 2 Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.