Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 09:05

Καλαμάτα: Απατεώνας έταζε τηλεφωνικά αναδρομικά σε συνταξιούχους

Καλαμάτα: Απατεώνας έταζε τηλεφωνικά αναδρομικά σε συνταξιούχους

 

Σενάριο με δήθεν αναδρομικά συντάξεων από το… 1997 που θα χάνονταν, εάν δεν διεκπεραιώνονταν κάποιες διαδικασίες εντός λίγων ωρών έλεγαν χθες επιτήδειοι σε τηλεφωνήματά τους προς Καλαματιανούς.

Ειδικότερα χθες Καλαματιανοί δέχθηκαν τηλεφωνήματα από αγνώστους που συστήνονταν ως δήθεν υπάλληλοι τράπεζας και, αφού προσπαθούσαν να “ψαρέψουν” εάν συγγενής των υποψηφίων θυμάτων λαμβάνει σύνταξη μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας, ενημέρωναν για σημαντικά ποσά αναδρομικών.

Σε ένα τέτοιο τηλεφώνημα, σύμφωνα με μαρτυρία του υποψηφίου θύματος απάτης στην “Ε”, επιτήδειος που κάλεσε από τον τηλεφωνικό αριθμό 6985 963276 και συστήθηκε ως… κ. Μπούρας από την Εθνική Τράπεζα ισχυρίστηκε ότι υπάρχει διαθέσιμο ποσό 27.151 ευρώ ως αναδρομικά σύνταξης από το 1997. “Πρέπει όμως να γίνουν κάποιες διαδικασίες σήμερα, αλλιώς θα τα χάσετε” είπε ο απατεώνας προκειμένου να μην αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στο υποψήφιο θύμα, που όμως δεν “τσίμπησε” και επικοινώνησε άμεσα τόσο με την τράπεζα, όσο και με την Ασφάλεια Καλαμάτας.

Οπως προέκυψε μάλιστα το τηλέφωνο από το οποίο κάλεσαν ήταν “πακιστανικό”. Ηταν δηλωμένο δηλαδή σε στοιχεία… αχυρανθρώπου με σκοπό με αυτόν τον τρόπο να δυσκολευτούν οι αρχές να φτάσουν στα ίχνη των απατεώνων.

Παράλληλα με μία απλή αναζήτηση στο Google για αυτόν τον τηλεφωνικό αριθμό υπάρχει σειρά αναφορών, ότι πολίτες έχουν λάβει αντίστοιχες κλήσεις με τους επιτήδειους ενίοτε να χρησιμοποιούν άλλα ονόματα (Σαρρής, Βασιλόπουλος, Σαριδάκης, Μπούρας κ.α.), αλλά πάντα με το ίδιο σενάριο των αναδρομικών.

Από την Ελληνική Αστυνομία πάντως ζητείται οι πολίτες να είναι άκρως προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτουν σε αγνώστους κανένα προσωπικό ή επαγγελματικό στοιχείο, που θα μπορούσε με οποιοδήποτε τρόπο να αποτελέσει “κερκόπορτα” σε τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Δ.Πλ.