Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 12:46

Ψάχνουν στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας για την έκρηξη στου Μητρόπουλου

Ψάχνουν στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας για την έκρηξη στου Μητρόπουλου

Τα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών αναζητεί η Αστυνομία, μετά την προχθεσινή έκρηξη στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου στην οδό Σταδίου, στην Καλαμάτα.

Προς το παρόν οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν καταλήξει για το ποιος μπορεί να έβαλε τον εκρηκτικό μηχανισμό και για ποιους λόγους, γι' αυτό και η έρευνά τους δεν κατευθύνεται ακόμη σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή χώρους. Οπως μάθαμε, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το ποιοι και γιατί ανατίναξαν το συγκεκριμένο κατάστημα. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί για το ρόλο του δευτέρου ατόμου, που όπως έγραψε χθες η "Ε" εμφανίζεται στην κάμερα ασφαλείας, ενώ σίγουροι είναι για τον έναν. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για τον άνθρωπο αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ο δράστης, ο οποίος τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και άπλωσε το καλώδιο μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου για την πυροδότησή του. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σημείο έχουν περισυλλεγεί υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού τα οποία έχουν σταλεί στο Χημείο και η Αστυνομία βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων για να πει με βεβαιότητα για το υλικό που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται για να συλλεγούν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται, ώστε να βρεθεί η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι τοποθέτησε το μηχανισμό. Από εκεί και μετά οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να καταλήξουν σε διάφορες εκτιμήσεις για το ποιοι και γιατί τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά προς το παρόν δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.